Ghid turistic Baracoa

Recomandat pentru: plaja, istorie, ecoturism, natura

Despre Baracoa

Baracoa este un oras din provincia Guantanamo, fondat in anul 1511 de celebrul conquistador spaniol Diego Velazquez. Orasul se afla in golful Bahia de Miel si este inconjurat de un peisaj montan, care il izoleaza.

Orasul este deservit de Aeroportul Regional Gustavo Rizo, localizat in vest, la o distanta de aproximativ 4 km de oras. Se efectueaza zboruri cu frecventa redusa din Santiago de Cuba si din Havana, iar preturile sunt rezonabile.

Pentru a va deplasa in interiorul orasului puteti inchiria o bicicleta, la pretul de 5 dolari/zi sau o masina cu sofer la pretul de 20 de dolari/zi. Exista si varianta inchirierii unui moped sau scuter.

Baracoa este un oras in care va puteti relaxa, puteti bea un pahar de rom sau de koola cu localnici, puteti dansa salasa alaturi de acestia sau puteti face plimbari in aer liber.

Pentru plimbari va recomandam El Yunque, un platou inalt de 575 de metri, la care puteti ajunge in 30 de minute cu bicicleta din centrul orasului. Trebuie sa platiti o taxa pentru a intra in Parcul National, insa privelistile pe care le veti admira din varf merita atat taxa, cat si drumetia de doua ore. Datorita faptului ca este o zona relativ izolata acolo se gasesc multe specii de palmieri. Puteti face o plimbare cu masina si pana la cheile raului Yumuri, unde veti gasi poteci accesibile pentru plimbari. Tot din Baracoa puteti merge in Parcul National Alejandro de Humboldt, localizat la 20 de km nord de oras. Va recomandam sa faceti o vizita si la cascada El Saltadero, inalta de 17 metri.

In Baracoa puteti vizita Fuerte Matachin, construit in 1802, sau fortul La Punta, construit in 1803, care gazduieste si un mic restaurant si se afla in apropierea unei plaje micute, Catedrala Nuestra Senora de la Asuncion sau Parque Independencia.

Pentru a lua masa aveti la dispozitie barurile, care ofera gustari, restaurantele, dar si vanzatorii ambulanti, de la care puteti cumpara peso pizza. Trebuie neaparat sa incercati inghetata din Baracoa, va garantam ca este cea mai buna din Cuba!

In ceea ce priveste locurile de cazare, trebuie sa stiti ca in Baracoa veti gasi multe case particulare (Casa particulars), care ofera cazare la pretul de 15-20 de dolari / noapte. Pentru 5-10 dolari in plus aveti asigurata si o masa. Dintre unitatile de cazare din Baracoa, va recomandam Yodanka, Clara Silot y Victor, Hotel Rusa si Lilia Albert.

Baracoa