Informatii utile Camaguey

Date generale


Moneda: Peso cubanez (CUP)
Limba oficiala: Spaniola
Fus orar: GMT -05:00

Camaguey este recunoscuta pentru


arhitectura
situri religioase
arta
muzee
stiinta

Cand este indicat sa vizitati orasul Camaguey

Avand in vedere ca temperaturile maxime medii sunt cuprinse intre 28 si 33 de grade Celsius, iar cele minime nu coboara sunt 17 grade Celsius, puteti veni oricand in Camaguey, pentru ca mereu veti avea ceva de facut sau de vizitat. Ati putea sa va orientati, desigur, dupa evenimentele specifice fiecarui anotimp.

Temperaturi medii lunare in Camaguey, Cuba

Ce sa luati in bagaj

Cu siguranta aveti nevoie de un aparat foto, pentru a duce si acasa in imagini amintirea unor strazi frumos reconstruite, a monumentelor si cladirilor, dar si poze din cele mai frumoase piete din Cuba. Nu ar strica nici sa aveti un dictionar la dumneavoastra, in caz ca nu reusiti sa va intelegeti cu localnicii. De obicei acestia sunt amabili si au rabdare sa explice turistilor detalii despre cum sa ajunga in anumite locuri.

Modalitati de plata in Camaguey

Aici trebuie sa folositi dolarul sau peso-ul, asa ca trebuie sa schimbati banii. Este bine sa stiti ca se poate plati cu cardul in foarte putine locuri. In general exista locuri pentru toate buzunarele, desi pentru europeni preturile pot parea un pic mai mari. Se poate gasi si cazare ieftina, asa ca nu trebuie sa va faceti prea multe griji.

Magazine si piete in Camaguey

Centrul comercial din Camaguey, numit Cuba ofera turistilor posibilitatea de a-si aminti de placerea cumparaturilor si a chilipirurilor. Aici veti gasi cele mai bune magazine care au oferte mai mereu. De asemenea, in Piata San Juan de Dios, turistii pot veni de vineri pana duminica pentru a se plimba si cumpara de la standurile special amenajate. Un punct de obiecte artizanale este Galeria Artistilor Cubanezi, amplasata chiar langa Piata Muncitorilor, pe strada Parintele Valencia. Aici sunt expozitii cu vanzare de obiecte din lut si ceramica, iar in spatele tarabelor artizanii isi continua munca, lasand turistii sa le observe stilul de lucru si tehnicile.

Dupa ce terminati maratonul dupa cumparaturi, puteti sa va odiniti la un pahar de ceva racoritor intr-unul dintre pub-urile din Camaguey. Aveti la dispozitie mai multe astfel de locuri, printre care se numara Canalcubano, El Cambio sau Las Arcadas.