Transport Camaguey

Cea mai buna metoda de a vizita orasul Camaguey este de a inchiria o masina, pentru ca astfel veti putea decide itinerariul si veti atinge mai repede obiectivele turistice propuse. De altfel, asa va fi si mai confortabil pentru dumneavoastra, comparativ cu mijloacele de transport in comun. Nici nu veti mai pierde timpul asteptand autobuze sau taxiuri. Exista posibilitatea sa faceti rost de un autovehicul la preturi foarte mici. Puteti face o rezervare online dinainte sau puteti suna direct la firma de la care doriti sa inchiriati.

Calestile trase de cai reprezinta un mijloc de transport in comun specific orasului, dar si Republicii Cuba. Calestile sunt trase de cai si servesc drept autobuze. De obicei o astfel de calatorie face turistii sa intre in atmosfera locului, dar si sa exploreze mai bine orasul. Tarifele sunt in pesos cubanezi, insa sunt acceptati si dolarii americani.

Bicicletele-risca sunt folosite in general de turistii care nu se grabesc si vor sa descopere destinatia foarte bine. O bicicleta risca poate transporta orice si pana la maxim patru persoane simultan. In special le puteti gasi in Piata Maceo, iar preturile variaza intre unu si doi dolari, adica foarte putin. Pentru a-si proteja bunurile de furt, proprietarii acestor mijloace de transport au gasit o metoda inovativa: atunci cand pleaca iau si scaunul cu ei, asigurandu-se ca nu vor ramana fara bicicleta.

Plimbarea pe jos ramane insa cea mai indicata pentru a vedea orasul Camaguey, pentru ca reteaua de transport public nu este foarte dezvoltata. In acest mod cu siguranta turistii vor fi mult mai atenti la detalii arhitecturale, la obiceiuri si traditii, lucruruile prinzand o alta nuanta in general. Centrul istoric este destul de mic incat sa poata fi strabatut la picior.

Pentru ca autobuzele au curse care nu sunt frecvente, iar taxiurile sunt putine, cu siguranta cei care vor alege Camaguey ca destinatie de vacanta vor redescoperi placerea de a merge pe jos.