Transport Cayo Largo

O plimbare cu nava numita catamaran nu trebuie ratata, pentru ca veti avea parte de o calatorie de neuitat. Astfel veti putea vedea recifele de corali din apropiere, iar multitudinea de pesti colorati va vor incanta ochii. De asemenea veti mai vedea insula de iguane si soparle, dar si plajele care se intind de-a lungul tarmului. La bord veti avea parte de un mic dejun cu homar, care este inclus in pretul calatoriei. Nu trebuie sa va uitati crema de protectie solara la hotel, pentru ca veti avea nevoie de ea.

Puteti inchiria o masina daca doriti sa vedeti mai usor zona, insa trebuie sa fiti foarte atenti, pentru ca drumurile nu sunt tocmai bune. Pentru a apela la un astfel de serviciu este necesar sa aveti permisul de conducere si sa lasati la firma o copie dupa pasaport. Majoritatea masinilor de inchiriat sunt jeep-uri. Preturile variaza in functie de timpul pe care il selectati (o ora – 22 peso convertible, 24 ore – 52 peso convertible)

Un alt mod pentru a vizita Cayo Largo este cu scuterul. Acesta este usor de condus si va poate duce chiar si acolo unde masina nu ajunge. Este bine sa stiti ca pretul pe care il platiti pentru inchiriere acopera asigurarea si veti primi autovehiculul cu plinul facut, insa trebuie sa il returnati la fel. Altfel veti plati diferenta. Ca si in cazul masinilor, preturile variaza in functie de perioada pe care o selectati (o ora – 8 peso convertible, 24 ore – 20 peso convertible)

In Cayo Largo bicicleta este foarte utilizata, chiar si de localnici. Unele hoteluri ofera aceste mijloace de transport gratuit, pretul lor fiind inclus in bilete, insa le puteti inchiria de la unul dintre punctele special amenajate. Nu este recomandabil totusi sa recurgeti la o bicicleta, din cauza drumurilor nisipoase si pentru ca un astfel de mijloc de transport nu este dotat foarte bine.

Taxiurile sunt disponibile peste tot pe insula, iar o calatorie va poate costa intre 2 si 10 peso convertible. Astfel veti putea ajunge oriunde doriti.

Pentru a ajunge de la Plaja Paraiso pana la Plaja Sirena aveti la dispozitie mini trenuletul care seamana cu cele din statiunile romanesti. Aceste autovehicule sunt gratuite si puteti vedea in acelasi timp si insula. De asemenea, nici nu veti astepta foarte mult, pentru ca circula des. Intre cele doua plaje veti merge in jur de douazeci de minute.