Ghid turistic Cayo Santa Maria

Recomandat pentru: plimbari in aer liber, atractii inedite, divertisment, natura, relaxare

Despre Cayo Santa Maria

Cayo Santa Maria este una dintre insulele din Cuba, fiind lunga de 16 kilometri si lata de 2 km. Se afla in Golful de Buena Vista, in largul coastei de nord a insulei principale din Cuba, Gradina Regelui. Insula Cayo Santa Maria este conectata la cea mai mare dintre insule de un drum pietruit de peste 1 km lungime. Plajele si hotelurile se afla toate pe coasta de nord a asezamantului.

Industria turismului a inceput la sfarsitul anului 2001, atunci cand s-a deschis primul hotel de pe insula: Sol Cayo Santa Maria. O destinatie fermecatoare, Cayo Santa Maria atrage anual numerosi turisti dornici sa se bucure de liniste si natura, departe de aglomeratia marilor orase. Plajele frumoase, intinse, cu un nisip fin reprezinta de asemenea unul dintre simbolurile asezamantului.

Cele mai frumoase plaje lenevesc la soare, iar nisipul fierbinte completeaza frumos peisajul. In Cayo Santa Maria apa este de un albastru frumos, transparenta, iar vegetatia este inca neatinsa de mana omului, asa ca turistii se pot bucura de peisaje naturale deosebite.

Plajele din aceasta zona sunt situate in nordul insulei, insumand in total treisprezece kilometri de nisip. Cele cinci sectiuni sunt fragmentate de recife de corali si este recomandabil pentru turisti sa isi sandalele sau papucii daca vor sa strabata pe jos toate plajele. Toate locurile sunt publice, insa din 2001 cand s-a deschis primul hotel in Cayo Santa Maria lucrurile au inceput sa se schimbe, pentru ca anual tot mai multi turisti vin aici.

Destinatia dumneavoastra este un adevarat rai pentru sporturile nautice, asa ca nu veti avea timp deloc sa va plictisiti. Cursuri de scufundari, pentru care clientii beneficiaza de cei mai buni profesori, dar si scufundari propriu zise, windsurf si navigatie, toate completeaza peisajul nautic din Cayo Santa Maria.

Cayo Santa Maria ofera o gama larga de activitati posibile pentru turistii care vizeaza domeniul acvatic. Astfel, din cauza multitudinii de insule mici, lagune si canale, puteti gasi locuri spectaculoase cu apa sarata in care puteti pescui. In partea inferioara a insulei este o abundenta de peste Tarpon, in special in lunile de vara, incepand cu mai si terminand cu octombrie. Exista si barci pe care le puteti inchiria daca nu doriti sa stati pe mal.

Zona in care se afla insula Cayos Santa Maria este una foarte linistita, pe care turistii o aleg in special pentru liniste si voie buna, fara o viata agitata. Uneori se realizeaza petreceri pe plaja, seara, care se lasa cu foc de tabara, muzica si distractie.

Top obiective turistice Cayo Santa Maria

Insula Cayo las Brujas din Cayo Santa Maria
Insula Cayo las Brujas din Cayo Santa Maria

Aceasta este o insula foarte mica din apropierea Cayo Santa Maria, fiind micuta, frumoasa si privata. Un singur hotel semet se inalta aici, impreuna cu...

Statiunea Pueblo Estrella din Cayo Santa Maria
Statiunea Pueblo Estrella din Cayo Santa Maria

Pueblo Estrella este un oras intre Cayo Santa Maria si Paradise Beach, oferind clientilor servicii de calitate in restaurante si hoteluri. Asezamantul...