Transport Cayo Santa Maria

Pentru a va bucura pe deplin de destinatia aleasa, este recomandabil sa faceti o calatorie cu catamaranul in jurul insulei. Tarifele sunt foarte mici, deci orice vizitator isi poate permite. Apele calde, transparente, cu zone in care exista recifuri de corali ofera turistilor privelisti de neuitat. Prima calatorie este la ora 9 dimineata, iar ultima la 16.30. Pe punte exista un bufet, in cazul in care vi se face foame.

Cuba este locul in care transportul devine unul aparte de restul lumii. Daca doriti sa vedeti imprejurimile Cayo Santa Maria, atunci calatoria cu jeep-ul este cea mai buna alegere. Tarifele sunt in jur de 50 de dolari, insa veti avea ocazia sa vedeti satele adormite ale provinciei si locuri in care autoturismele si vagoanele de calatori nu pot ajunge.

Inchirierea unui jeep este recomandata, insa numai daca planuiti sa stati mai multe zile in Cayo Santa Maria. Altfel nu este profitabil. Atunci cand inchiriati masina trebuie sa aratati permisul de conducere si pasaportul, insa si o fotocopie este suficienta. Pretul de inchiriere include asigurarea si veti primi jeep-ul cu rezervorul plin, insa la returnare trebuie sa il predati la fel, altfel veti plati diferenta. O benzinarie puteti gasi in apropiere de Cayo las Bruges, langa aeroport.

Puteti inchiria un scuter pentru a va deplasa foarte usor, pentru ca reteaua publica de transport nu este foarte bine dezvoltata aici. Asadar, una sau doua persoane pot incapea pe un astfel de autovehicul, avantajul fiind ca puteti ajunge aproape oriunde doriti. Feriti-va de traseele de nisip, pentru ca s-ar putea sa dati de gropi. Casca de protectie este obligatorie in toata Cuba.

Programele de inchiriere sunt pe ora, intre una si doua zile, intre trei si cinci zile, dar si perioade mai lungi de cinci zile, preturile variind, bineinteles. De precizat este ca drumurile din Cayo Santa Maria nu sunt luminate.

De obicei, hotelurile sunt echipate cu biciclete pentru turisti. Daca pana acum ceva timp pentru aceste mijloace de transport clientii nu trebuiau sa plateasca, astazi lucrurile s-au schimbat. Exista anumite zone cu birouri de inchirieri, de unde va puteti procura o bicicleta. Calatoria cu aceasta este indicata pentru vizitarea cartierelor, insa trebuie sa aveti mare grija, pentru ca se deterioreaza repede din cauza drumurilor nu foarte bune.