Despre Cienfuegos

Cienfuegos este un oras localizat pe coasta de sud a Cubei si este capitala provinciei cu acelasi nume. Este situat la 250 de km de capitala Cubei, Havana. Pentru a ajunge in Cienfuegos puteti inchiria o masina din Trinidad. In cazul in care nu aveti la dispozitie un autoturism, trebuie sa stiti ca cele doua autobuze care pleaca zilnic din Havana catre Trinidad opresc si la Cienfuegos.

In interiorul orasului va puteti deplasa cu usurinta. Atat centrul, cat si Punta Gorda sunt usor de parcurs intr-o plimbare, insa se afla la 3 km departare una de cealalta. Sunt unite de Calle 37 sau Calle del Prado, un drum aflat de-a lungul apei. Daca nu doriti sa mergeti 3 km pe jos dintr-un punct in celalalt, puteti lua principalul mijloc de transport din oras, trasura. Acestea pot plimba 6-8 oameni, iar pretul unei plimbari este de 1 dolar/persoana.

Orasul este supranumit La Perla del Sur (Perla Sudului), iar centrul sau istoric face parte din Patrimoniul Cultural Mondial UNESCO. In Cienfuegos exista doua zone principale, care ar trebui vizitate de dumneavoastra daca ajungeti in oras: Pueblo Nuevo, centrul orasului; si Punta Gorda, o peninsula cu multe case construite in anii ’50.

Va recomandam sa vizitati Teatrul Tomas Terry, un teatru victorian construit in 1890, Museo Historico, un muzeu istoric cu expozitii arheologice ce dateaza din vremea indienilor pana la perioada coloniala, Palacio de Valle si casele construite in 1950. Merita o vizita si Castillo de Nuestra Senora de los Angeles de Jagua, o fosta fortareata, Arco de Triunfo, singurul arc de triumf din Cuba, Cathedral de la Purisima Concepcion, o catedrala construita intre 1833 si 1869, Delfinariul, Jardin Botanico de Cienfuegos, unde veti gasi 97 de hectare de gradini botanice, Museo Provincial, cu expozitii de portelan si mobila, Palmira Yoruba Pantheon, un muzeu al sincretismului religios afro-catolic si Parque Jose Marti, un parc aflat in Plaza de Armas.

Daca doriti sa petreceti timp in aer liber, va recomandam sa mergeti la pescuit, la lacurile din munti sau sa faceti o plimbare cu barca in timp ce savurati un mojito. Plimbarile pe Malecon (faleza) pot fi relaxante.

Pentru cumparaturi va recomandam Tienda Artex, aflat in apropiere de Parcul Marti, de unde puteti achizitiona suveniruri si obiecte care sa va aduca aminte de calatoria dumneavoastra.

Daca doriti sa luati masa va recomandam Yacht Club, Palatino si La Finca del Mar. In cazul in care sunteti adeptii vietii de noapte va recomandam clubul Benny More, unde puteti dansa pe ritmuri de salsa.

Dintre hoteluri aveti ales intre Hotel Faro Luna, Hotel Jagua si Hotel Pascacaballo. Aveti la dispozitie si cateva casa particulares (pensiuni): La Colonial, Teresita y Yhanes, Sr. Jose Luis Alvarez Leon y Sra. Beatriz Ortega Turino sau Casa de Nadia Hernandez Garcia. La cea din urma veti plati 25 de dolari pentru o noapte de cazare, iar daca doriti sa mancati veti plati in plus 4 dolari pentru micul dejun si 10 pentru cina.

Cienfuegos