Ghid turistic Guantanamo

Recomandat pentru: gradina zoologica, rezervatie, istorie, natura

Despre Guantanamo

Guantanamo este un oras din sud-estul Cubei si capitala provinciei omonima. Orasul este deservit de portul Caimanera, aflat in apropierea bazei navale americane. In mod traditional, economia din Guantanamo se bazeaza pe trestia de zahar si bumbac.

Pentru a ajunge in Guantanamo puteti lua un tren din Havana. Exista si zboruri din Havana catre Guantanamo, insa acestea se efectueaza cu avioane sovietice de mici dimensiuni.

Orasul este impartit in mai multe zone: Arroyo Hondo, Baitiquiri, Bano, Bayate, Caimanera, Camarones, Caridad, Corralillo, Cuatro Caminos, Filipinas, Glorieta, Gobierno, Guaso, Hospital, Indios, Isleta, Jaibo Abajo, Las Lajas, Macurijes, Mercado, Ocujal, Parroquia, Palma de San Juan, Rastro, Tiguabos si Vinculo.

In zona de nord a orasului este un peisaj montan, iar in partea de sud se afla stramtoarea Windward, a Marii Caraibilor. Guantanamo este traversat de raurile Yateras, Guaso, San Andres, Guantanamo si Sabanalamar. La sud de oras exista un port natural numit Guantanamo Bay.

Pentru cazare va recomandam Hotel Islazul.

Guantanamo