Ghid turistic Guardalavaca

Recomandat pentru: istorie, muzee, alte atractii

Despre Guardalavaca

Guardalavaca este un oras din provincia Holguin de Cuba. Aceasta locatie turistica atrage in principal prin plajele de nisip alb si apele calde. Numele asezamantului inseamna literalmente „Pazeste vaca”, in limba spaniola. Exista mai multe versiuni cu privire la denumirea orasului, insa una dintre acestea sustine ca de fapt inseamna „Pazeste orasul”. Initial se numea Guardalabarca, adica Pazeste barca, pentru ca piratii atacau frecvent acest asezamant.

Cand Cristofor Columb a calcat in Guardalavaca, iata ce a notat despre plaja de aici: „Acesta este unul dintre cele mai frumoase terenuri pe care am calcat vreodata”. Iata un prim motiv pentru care cineva ar trebui sa vina aici. Plaja se intinde pe aproximativ doi kilometri de nisip alb, fin, argintiu, cu apa turcoaz si calda. Guardalavaca este cunoscuta pentru activitatile sale sportive, cum ar fi snorkeling, scuba diving, pescuitul la mare adancime, tenisul, windsurfingul, plimbarile cu catamaranul cu vele si caiacul.

Foarte aproape se afla Muntii Sierra Matra, iar peisajul marii, combinat cu piscurile din zare contureaza vederi foarte frumoase. Numerosi turisti vin aici anual, pentru ca au devenit clienti fideli. Linistea si frumusetea se impletesc in cel mai interesant mod, oferind vacante de neuitat.

Unii turisti s-au indragostit de plajele din Guardalavaca, asa ca au decis sa-si uneasca destinele aici. Vara, pe nisip sunt gazduite numeroase astfel de evenimente, intr-un decor linistit si cu peisaje superbe.

Spre incantarea turistilor, aici au loc si diferite concerte de muzica. Acestea sunt organizate de consiliul de conducere al orasului, artistii venind aici la invitatia autoritatilor.

In fiecare seara, pe plaja Guardalavaca are loc evenimentul numit Llena Festival. Aici muzica, dansul si culoarea se impletesc frumos, oferind turistilor ocazia de a se distra in stil traditional cubanez.

Putini turisti mananca in alta parte decat la hotelul in care stau, pentru ca de obicei se rezerva bilete all inclusive. Totusi, in Guardalavaca exista numeroase restaurante care ofera servicii de calitate si mancaruri foarte gustoase. Cayuelo, de exemplu este unul dintre ele si se afla in apropiere de plaja care poarta numele statiunii, deci dupa cateva ore de bronz, mancarea traditionala vine foarte bine. Fructele de mare sunt felul principal aici.

Pizza Nova ofera numeroase tipuri de pizza, iar preturile sunt acceptabile. Exista de asemenea si un restaurant care se numeste Cayo Naranjo si unul Yaguay.

Toate hotelurile all-inclusive ofera divertisment gratuit intreaga noapte. Cabaretul Rio de Oro ofera diverse programe pentru turisti, dar si pentru localnici, iar preturile sunt rezonabile. In fiecare noapte sunt organizate programe cu dansatori profesionisti, iar muzica este cea care completeaza perfect atmosfera. Cei care doresc un alt local in care sa petreaca au la dispozitie Discoteca La Roca. Aceasta este partial in aer liber, pe plaja. Voia buna este la ordinea noptii aici.

Din Guardalavaca puteti face excursii de o zi in imprejurimi. Gibara este una dintre destinatii, pentru ca orasul este unul insemnat pentru istoria Cubei. In 2008 a fost insa distrus, urmand ca apoi sa fie reconstruit aproape de la zero. Cristofor Columb a trecut pe aici, in expeditiile sale si a lasat un mesaj pentru toti turistii care ajung in acest oras "va uram bun venit la Gibara, locul de debarcare în 1492”. Se considera ca aproape de coasta asezamantul in trecut a naufragiat un vas, iar astazi aici sunt instalate mori de vant.

Cayo Saetia este cea mai mare rezervatie de vanatoare din tara. Ea a fost creata la inceputul secolul al XX-lea si adaposteste numeroase animale: mistreti, bivoli, struti, pauni, zebre, antilope, sobolani de trestie de zahar, tauri salbatici si altele. Trebuie sa va feriti de mustele de plaja, pentru ca sunt otravitoare. In prezent Cayo Saetia este o zona pustie, putin calcata de barbati. Zona este protejata prin lege, asadar fauna si flora sunt neatinse de mana omului.

Top obiective turistice Guardalavaca

Muzeul Chorro de Maita din Guardalavaca
Muzeul Chorro de Maita din Guardalavaca

Muzeul Chorro de Maita se afla in apropierea statiunii Guardalavaca. Aici se afla o mare zona in care, in trecut, exista un cimitir. In 1986 s-au facut...