Informatii utile Guardalavaca

Date generale


Moneda: Peso cubanez (CUP)
Limba oficiala: Spaniola
Fus orar: GMT -05:00

Guardalavaca este recunoscuta pentru


istorie
muzee
alte atractii

Cand este indicat sa veniti in vacanta in Guardalavaca

Cu siguranta vara, pentru ca atunci va puteti bucura pe deplin de plajele intinse, cu nisip alb, fin si de apele calde. De asemenea, in timpul sezonului estival puteti sa inotati in mare, iar daca aveti noroc veti vedea chiar si delfini, pentru ca acestia vin uneori foarte aproape de mal. Temperatura medie anuala este de 25 de grade Celsius, datorita climatului subtropical, asa ca vremea prietenoasa va permite sa veniti aici in toate cele douasprezece luni. Vara are insa farmecul ei.

Temperaturi medii lunare in Guardalavaca, Cuba

Ce sa luati in bagaj?

Cu singuranta nu trebuie sa uitati acasa ochelarii de soare si aparatul de fotografiat, pentru ca nu puteti sa va bazati ca o va cumparati din Guardalavaca. Aceste lucruri va sunt absolut necesare, ca si crema de protectie pentru piele. Si o umbrela ar fi indicata pentru ca vara si toamna exista precipitatii. Scurte, dar exista.

Modalitati de plata in Guardalavaca

Moneda folosita in Cuba este peso, insa pentru turisti, peso convertible sunt banii pe care trebuie sa ii foloseasca. In Guardalavaca puteti sa gasiti cazare la preturi acceptabile si nici pentru servicii nu veti plati foarte mult. Cu transportul insa lucrurile vor sta diferit, pentru ca un bilet de avion poate ajunge pana la 1000 de euro.

Magazine si piete in Guardalavaca

Un mare bazar este pus la dispozitia turistilor in Guardalavaca. Toate maruntisurile pot fi gasite aici. De la imbracaminte si incaltaminte pana la desene si obiecte de bucatarie. De asemenea, si suveniruri puteti gasi tot aici. Vanzatorii sunt foarte comunicativi, asa ca puteti descoperi aici multe lucruri despre Guardalavaca si imprejurimi. Atmosfera specifica este completata de muzica ce se aude din casetofoane puse pe marginea bordurilor.

Economia cubaneza a fost controlata de-a lungul timpului, asa ca in magazine veti gasi foarte putine produse. De aceea e bine sa va faceti bine bagajul de acasa pentru a nu fi nevoit sa apelati la cumparaturi. Bineinteles, si buticurile hotelurilor va sunt puse la dispozitie.