Transport Guardalavaca

Exista un autobuz care face inconjorul imprejurimilor. Acesta face parte dintr-o retea moderna, fiind un autovehicul cu doua etaje, de tip double-decker. Autobuzul face legatura intre toate statiunile de pe coasta si are menirea de a arata turistilor plajele, hotelurile, dar si piata din Guardalavaca. Un bilet costa cinci peso convertible si il puteti folosi o zi intreaga, dupa ce il achizitionati de la sofer.

Exista doar doua astfel de autobuze care circula in timpul zilei: unul dimineata, iar celalalt in jurul orei 14.00. Calatoria poate dura in jur de 45 de minute spre incantarea pasagerilor care pot vedea de la etaj peisajele luxuriane, plantatiile de banane, fermele mici, lacurile pitoresti, dar si fundalurile de munte. Cele mai bune locuri sunt cele din fata.

Bicicleta este foarte utilizata in Guardalavaca si in Cuba in general. Exista multe puncte de inchiriere a acestor mijloace de transport. O astfel de calatorie poate fi dificila doar pentru ca strazile au foarte multe curbe, iar cand apar si dealurile deja lucrurile se complica. Totusi, este cea mai buna, ieftina si sanatoasa metoda de a descoperi destinatia turistica aleasa.

S-ar putea sa vedeti pe traseu masini americane vechi, autoturisme sovietice sau cai ce trag trasuri. Acestea din urma sunt si ele destul de folosite, pentru ca localnicii nu vor sa renunte la ele. Unii oameni aleg chiar sa mearga calare prin imprejurimi.

Taxiuri se gasesc in Guardalavaca, insa foarte putine, iar acestea au tarife foarte mari, asa ca nu sunt niste mijloace de transport in comun foarte indicate.