Ghid turistic Holguin

Recomandat pentru: plimbari in aer liber, muzee, natura, panorama, parc, relaxare, rezervatie

Despre Holguin

Holguin este un oras si municipiu, capitala provinciei cubneze cu acelasi nume. El este inclus intr-o zona turistica, ce ofera peste 41 de plaje turistilor. Se intinde pe o suprafata de 9300 kilometri patrati, gazduind o populatie de peste un milion de oameni. Cei mai multi traiesc in zonele urbane. Holguin este supranumit si „Orasul parcurilor”, fiind fondat in 1720, cu o puternica influenta hispanica. Este un oras aglomerat, cu o viata culturala bogata, care isi deschide mereu larg portile pentru vizitatori.

Plajele Esmeralda si Guardalavaca sunt cele mai frumoase plaje din Holguin, atragand numerosi turisti. Ele sunt izbitor de frumoase, cu recife de corali lungi, stanci minunate si o vegetatie bogata care incadreaza plajele. Apele sunt curate, clare si calde tot anul, iar nisipul alb este fin si primitor. Marea este perfecta pentru sporturile nautice. Scuba diving, snorkeling, wind-surf, navigatia, toate se practica in aceasta zona, spre incantarea celor pasionati de asa ceva.

Holguin mai este denumit si Orasul Parcurilor pentru ca el cuprinde numeroase astfel de locuri. Structura urbana este alcatuita din cinci parcuri in bloc, in paralel cu linia de la nord la sud. Acestea sunt Calixto Garcia, Julio Grave de Peralta, San Jose Park, Marti Park si Parcul Infantile.

Holguin este cunoscut si pentru restaurantele sale cu specific pescaresc. Acestea si-au castigat aprecierea de-a lungul timpului in fata clientilor prin servirea ireprosabila si mancarurile bine alese. Unul dintre cele mai cunoscute localuri este Restaurantul Polinezian. Acesta este situat la etajul al doisprezecelea in cea mai inalta cladire din Holguin. De aici turistii au parte de privelisti uimitoare, iar mancarurile sunt cu adevarat delicioase. Iata cateva alte restaurante: Los Alamos, El Bosque, La Bodeguita de Holguin, Cubanitas, La Floresta, El Laurel, La Guira, Conuco de Mongo Vina, El Laurel, Paladar Luna Azul, Mirador de Mayabe, El Palma. De asemenea si barurile sunt foarte frecventate. Iata cateva dintre ele: Azul, Gabinete Caligari, El Mirador, La Malaguena. Aici puteti servi atat bauturi traditionale, cat si obisnuite.

In septembrie orasul Holguin este invaluit de muzica rock, pentru ca se desfasoara anual Festivalul HG Rock. Aici se aduna numeroase trupe de rock si incanta fanii care vin din toate colturile tarii pentru a-i asculta si vedea.

Un Festival de film este de asemenea organizat in acest oras. In cadrul acestuia sunt vizionate filmele realizate cu un buget redus pentru a demonstra cinefililor si nu numai ca nu e nevoie de bani multi pentru a realiza o productie de buna calitate. Aprilie este luna acestui eveniment. Actorii principali si nu numai, vin in Holguin pentru a participa la festival, spre incantarea celor care ii urmaresc frecvent.

De altfel, cele cinci parcuri reprezinta locurile in care periodic exista concerte in aer liber la care participa atat localnicii, cat si turistii. Piese de teatru, dar muzica se aud aici, spre incantarea publicului.

Top obiective turistice Holguin

Dealul Crucii din Holguin
Dealul Crucii din Holguin

Dealul Crucii din Holguin (Loma de la Cruz) este un loc religios, dar si o importanta atractie turistica a orasului. Cei care vin aici, cu siguranta vor...

Muzeul Carlos de la Torre din Holguin
Muzeul Carlos de la Torre din Holguin

Muzeul Carlos de la Torre adaposteste una dintre cele mai importante colectii de stiinte naturale din Cuba. Pasari impaiate, mamifere, bureti, scoici,...

Parcul National Bariay din Holguin
Parcul National Bariay din Holguin

Parcul National Bariay se afla in partea de est a Cubei, la aproximativ 37 de kilometri de oras, insa o excursie pana aici merita facuta. Cristofor Columb...

Parcul San Jose din Holguin
Parcul San Jose din Holguin

Parcul San Jose este al treilea parc public din Holguin, fiind construit in cea de-a doua jumatate a secolului al saptesprezecelea, in 1752. In momentul...