Informatii utile Holguin

Date generale


Moneda: Peso cubanez (CUP)
Limba oficiala: Spaniola
Fus orar: GMT -05:00

Holguin este recunoscuta pentru


plimbari in aer liber
muzee
natura
panorama
parc
relaxare

Cand este indicat sa vizitati orasul Holguin

Clima prietenoasa, cu temperaturi medii de aproximativ 25 de grade Celsius va permite sa veniti oricand in Holguin, insa in luna Mai au loc mai multe festivaluri. Aceasta este luna cea mai indicata pentru turisti sa vina aici. Desi initial acest festival era unul religios, astazi a devenit unul care reuneste tineri din toate tarile: artisti si intelectuali. Expozitii, concerte, literatura, dar si alte evenimente de acest tip au loc in centrul orasului, in parcuri si piete.

Temperaturi medii lunare in Holguin, Cuba

Ce sa luati in bagaj

Daca sunteti pasionati de baseball, atunci puteti sa va luati bata cu dumneavoastra pentru ca o puteti folosi pe stadionul din Holguin. De asemenea, daca veniti vara, nu uitati sa luati crema de protectie, ochelarii de soare si o palarie, pentru ca plajele va asteapta cu bratele deschise. Nici aparatul foto nu ar strica, pentru ca peisajele sunt absolut incredibile.

Modalitati de plata in Holguin

Moneda folosita in Cuba este peso, insa pentru turisti, peso convertible sunt banii pe care trebuie sa ii foloseasca. Nu este indicat sa faceti tranzactii in schimburile valutare din aeroport, pentru ca personalul stie ca va grabiti si s-ar putea sa va insele sau sa ramaneti fara bagaj. Daca rezervati o camera cu ceva timp inainte, s-ar putea sa economisiti bani. Preturile sunt relativ acceptabile aici.

Magazine si piete in Holguin

A merge la cumparaturi in Holguin este o activitate destul de intensa si plina de emotie, in special daca aveti o pasiune pentru acest lucru. Deoarece este o destinatie turistica foarte cunoscuta, numeroase magazine isi au sediile aici. Centro de Arte, UNEAC, Casa de la Trova, Galeria Holguin sunt doar cateva dintre magazinele din care turistii pot cumpara diferite produse.

De asemenea, si in hoteluri au inceput sa apara diverse buticuri cu suveniruri pentru turisti. Acestea sunt mai usor de accesat, pentru ca oamenii nu mai trebuie sa mearga sa caute singuri ceea ce doresc.