Despre Matanzas

Matanzas este capitala provinciei omonime din Cuba. Este localizat pe tarmul nordic al Cubei, in Bahia de Matanzas, la 90 de km est de Havana si 32 de km vest de orasul resort Varadero.

Puteti ajunge in Matanzas prin mai multe modalitati. Compania de transport Viazul are autobuze care fac curse din Havana si Varadero catre Matanzas de trei ori pe zi. Puteti merge si cu trenul, din Havana, Santa Clara sau Camaguey.Fiind deservit de Aeroportul Juan Gualberto Gomez, puteti ajunge in Matanzas si cu avionul. Aeroportul se afla la 15 km est de oras.

Matanzas este numit Orasul Podurilor, deoarece acolo exista 17 poduri care traverseaza cele trei rauri care curg prin oras: Rio Yumuri, San Juan si Canimar. Tot din acest motiv i se mai spune si Venetia Cubei. O alta denumire sub care mai este cunoscut este La Atenas de Cuba, datorita poetilor care s-au nascut acolo.

Matanzas este cunoscut pentru poetii sai, pentru cultura si pentru folclorul afro-cubanez. Va recomandam sa vizitati Muzeul Farmaceutic, deschis in 1882, Muzeul Istoric Provincial, Teatrul Sauto, deschis in 1863, unde se dau spectacole de opera, balet si concerte simfonice, Catedrala San Carlos de Borromeo, Casino Espanol, Necropolis de San Carlos Borromeo si Quinta de Bellamar.

Daca va place sa priviti pasarile, puteti merge in Valea Yumuri, locul ideal pentru aceasta activitate. Cele mai multe pasari se ascund in copacii care imprejmuiesc valea. Va recomandam si un tur fluvial pe Canimar. De-a lungul turului veti avea parte de privelisti foarte frumoase, iar la final veti ajunge la un restaurant unde se serveste mancare foarte buna si unde puteti practica si echitatia. Ambarcatiunile nu au acoperis, asa ca va recomandam sa luati cu dumneavoastra o pelerina de ploaie si o umbrela, pentru a va proteja de eventualele precipitatii si de soare.

In cazul in care preferati sporturile acvatice, trebuie sa stiti ca la mai putin de 80 de metri de malul plajei Giron puteti face scufundari. Echipamentul se poate inchiria de la Playa Giron Diving Center. Pentru cazare va recomandam Hotel Playa Giron.

Matanzas