Informatii utile Sancti Spiritus

Date generale


Moneda: Peso cubanez (CUP)
Limba oficiala: Spaniola
Fus orar: GMT -05:00

Sancti Spiritus este recunoscuta pentru


arhitectura
cultura
zona centrala
arta
expozitii
atractii inedite

Cand este indicat sa vizitati orasul Sancti Spiritus

Sancti Spiritus se bucura de o clima prietenoasa, insa exista anumite momente cheie in care turistii sa vina aici. De exemplu, ar putea sosi in februarie daca sunt interesati de programele de jurnalism care se desfasoara in acest oras. De asemenea, in preajma sarbatorilor de iarna asezamantul este foarte frumos, fiind decorat cu grija de localnici, iar targurile de cadouri sunt impresionante. Nici trecerea de la gradele cu minus catre cald nu ar strica turistilor.

Temperaturi medii lunare in Sancti Spiritus, Cuba

Ce sa luati in bagaj

Ar fi bine sa nu uitati aparatul foto acasa, pentru ca numeroase obiective turistice va vor oferi ocazia de a face poze superbe. De altfel, nici permisul de conducere nu trebuie sa va lipseasca, pentru ca veti avea nevoie de el in cazul in care doriti sa inchiriati o masina.

Modalitati de plata in Sancti Spiritus

Pentru turisti, peso convertible sunt banii pe care trebuie sa ii aiba. Daca nu ati facut tranzactia de acasa, atunci nu e prea tarziu nici in Sancti Spiritus, insa aveti grija sa mergeti la schimburi valutare oficiale sau la banci pentru a nu fi inselati. Preturile sunt destul de mari, asa ca trebuie sa faceti economii cu ceva timp inaine sa plecati la drum.

Magazine si piete in Sancti Spiritus

Pentru pasionatii de shopping e bine de stiut ca au de unde alege, pentru ca exista numeroase magazine care isi deschid usile pentru turisti. Obiectele de artizanat pot fi suveniruri excelente pe care sa le oferiti drept cadou celor de acasa. Ele se gasesc in pietele locale, iar daca aveti noroc, ati putea chiar negocia pretul. Pe strazile din oras va veti ciocni de multe standuri in care mestesugarii locali se aduna pentru a incanta turistii cu obiectele de arta pe care le fac cu propriile maini.

De asemenea, exista si magazine cu preturi fixe, care ofera o gama larga de produse. La Epoca, Fragancia, Mini Super Yayabo, Rancho Hatuey, Zaza si Plaza Control sunt doar cateva dintre ele. Ultimul este un centru comercial sub acoperisul caruia se reunesc mai multe magazine din diferite domenii. Aici puteti plati si cu cardul, iar magazinele sunt deschise in toate zilele saptamanii. Serviciile personalului sunt impresionante, iar dupa o runda de maraton al cumparaturilor va puteti opri la una din cafenele pentru un suc rece.