Ghid turistic Santa Clara

Recomandat pentru: monumente, biserici, arta

Despre Santa Clara

Santa Clara este capitala provinciei cubaneze Villa Clara. Orasul este localizat in centrul regiunii si in apropiere de centrul tarii. Se afla la 67 de km distanta de Marea caraibilor si la 100 de km distanta de Oceanul Atlantic.

Operatorul de transport Viazul efectueaza cateva curse zilnice catre Santa Clara din Camaguey, Havana, Sancti Spiritus si Santiago de Cuba. Din Havana puteti ajunge in Santa Clara si cu trenul, deoarece circula pe aceasta ruta zilnic. Santa Clara este deservit si de Aeroportul International Abel Santa Maria, folosit mai ales de turistii care merg catre resorturile all-inclusive din Cayo Santa Maria. In interiorul orasului va puteti deplasa cu o trasura trasa de cai. Este mijlocul de transport local si traditional.

In Santa Clara se afla Mausoleul celor cazuti in Revolutie, in interiorul caruia se afla chiar osemintele lui Che Guevara. La intrarea in mausoleu veti fi intrebati din ce tara sunteti, deoarece americanilor le este interzisa intrarea, asa ca autoritatile vor sa asigure ca nu veniti din America. Tot in oras veti gasi un muzeu dedicat in intregime lui Che Guevara, iar in Plaza de la Revolucion se afla o statuie imensa a acestuia.

Va recomandam sa vizitati si Teatro de la Caridad, Plaza del Mercado Central si centrul de dans Colonia Espanola de Santa Clara, Parque Vidal, Parque del Carmen, Parque de los Martires, Parque de la Pastora, Parque de la Justicia, Parque del Tren Blindado, Catedral de Santa Clara de Asis si Centrul Cultural El Mejunje.

Daca veti face o plimbare de 5-10 minute din centrul orasului catre est, veti vedea Monumento a la Toma del Tren Blindado – situl uneia dintre cele mai importante lupte din istoria cubaneza, unde Che Guevara si oamenii sai au distrus sina de tren, cauzand deraierea unui tren inamic. Acolo se afla chiar bulodozerul folosit la distrugerea sinelor.

Daca doriti privelisti frumoase asupra orasului, faceti o plimbare pe dealul Loma del Capiro.

Pentru a lua masa va recomandam Dino’s Pizza si El Castillo. Cafenelele si barurile sunt localizate pe strada principala, unde veti gasi din abundenta bere, rom si cafea. Dintre unitatile de cazare va recomandam Casa Amneris, Hostal Park si Isidro y Marta, cu preturi de la 15 dolari/noapte.

Santa Clara