Informatii utile Santiago de Cuba

Date generale


Moneda: Peso cubanez (CUP)
Limba oficiala: Spaniola
Fus orar: GMT -05:00

Santiago de Cuba este recunoscuta pentru


situri religioase
arhitectura
casa memoriala
castel
cladiri istorice
muzee

Cand este indicat sa vizitati orasul Santiago de Cuba

Clima subtropicala a orasului Santiago de Cuba isi imbie turistii sa vina aici oricand, ademenindu-i cu tot felul de ispite, insa daca doriti sa vedeti asezamantul luand foc sub o explozie de culoare, muzica, dans si pasiune, atunci in iulie este momentul potrivit, pentru ca atunci are loc Festivalul de Foc, care este sugestiv chiar si prin numele sau. Tot in aceasta luna se desfasoara Carnavalul, asa ca perioada pentru concediu trebuie sa fie neaparat iulie. Bineinteles, daca la Sarbatorile de iarna v-ati saturat de gradele cu minus din Romania, atunci nu ar strica sa cantati colindele de Craciun undeva pe o plaja in Cuba.

Temperaturi medii lunare in Santiago de Cuba, Cuba

Ce sa luati in bagaj

Ar fi bine sa va luati costumul de baie daca doriti sa stati la plaja si de ce nu, chiar costumul de scafandru, pentru ca in Santiago de Cuba puteti practica scufundarile. Nici aparatul foto nu trebuie sa lipseasca din bagaj, pentru ca minunatul oras ofera numeroase posibilitati pentru poze de neuitat, in special daca doriti sa aveti o amintire vie dintr-un asezamant de foc.

Modalitati de plata in Santiago de Cuba

Moneda oficiala este peso cubanez, insa peso convertible se foloseste de catre turisti. Acesta inlocuieste dolarul american. Pentru un schimb valutar se plateste un comision de 10%. Unele locuri accepta doar peso cubanezi, iar altele doar peso convertible, asa ca e bine sa aveti ambele tipuri de bani la dumneavoastra. Daca nu ati facut tranzactia de acasa, atunci in Santiago de Cuba e indicat sa apelati doar la casele schimb oficial sau la banci pentru a nu fi inselati. Visa si MasterCard sunt acceptate, insa American Express nu se poate utiliza peste tot pe insula. Cecurile nu sunt valabile deloc, deci nu va bazati pe asta.

Santiago de Cuba este o destinatie destul de scumpa, asa ca ar fi bine sa faceti economii cu mult timp inainte sa plecati de acasa. Incepand de la biletul de avion, pana la cazare si mancare, toate au preturi mult mai ridicate.

Magazine si piete in Santiago de Cuba

In Santiago de Cuba exista numerose oportunitati pentru cumparaturi. Obiecte de artizanat, muzica, instrumente muzicale, rom si trabucuri, acesea sunt principalele simboluri ale orasului si le puteti cumpara bineineles, daca doriti sa duceti suveniruri pentru cei de acasa. Vanzatori si mestesugari se aduna pe strada Heredia din Parcul Cespedes pana pe Strada Porfirio Valiente pentru a-si expune produsele, spre deliciul turistilor. Chiar si obiecte sculptate din lemn, tablouri, masti, papusi si bijuterii, toate se regasesc aici. O serie din aceste produse se gasesc si in magazinele mari, insa acolo preturile sunt inflexibile, spre deosebire de faptul ca mestesugarii mai lasa la pret pentru cei care stiu sa negocieze cu ei.

Barra de Ron Caney este fabrica de rom din oras pe care o puteti vizita si de unde puteti cumpara bautura cu aroma cubaneza de la magazinul special deschis. Acesta are preturi de producator, fiind mult mai convenabil sa veniti aici pentru a cumpara rom. Exista si momente in care se realizeaza degustari, asa ca daca sunteti norocos poate gustati inainte sa cumparati. Magazinul este deschis zilnic de dimineata de la 9.00 pana dupa-amiaza la ora 17.30.

In anumite hoteluri s-au deschis buticuri pentru turistii care nu au timp sau carora nu le place sa umble prea mult pentru cadouri. Asa ca pentru ei este mai usor sa treaca pe la magazinul de parter cand pleaca spre aeroport.