Transport Cuba

Autobuzele in Cuba

Majoritatea autobuzelor din Cuba sunt importate din Uniunea Sovietica sau din Canada. Multe dintre acestea sunt la mana a doua, fiind in genul autobuzelor galbene din America. In 2007, statul a primit 100 de vehicule noi din Belarus, punandu-le in utilizare in special in Havana. Cursele nu sunt regulate, asa ca ar fi bine sa va indreptati spre alte mijloace de transport.

Taxiurile in Cuba

Taxiurile pot fi o solutie foarte buna si chiar mai ieftina decat altele, daca plecati la drum in grup. Tarifele sunt in general mici. Daca sunteti una sau doua persoane, soferii ar putea astepta si alti clienti pentru a umple masina si asa veti imparti nota de la sfarsit. Taxiurile private sunt foarte numeroase, deci veti gasi cu usurinta unul. Exista foarte multe astfel de mijloace de transport care circula fara licenta pe soselele din Cuba, iar pasagerii ar trebui in mod normal amendati, insa acest lucru nu se intampla niciodata. Daca veti gasi un astfel de taxi, e clar ca veti plati mult mai putin pentru o cursa. De preferat este sa faceti curse doar in interiorul unui oras, pentru ca daca doriti sa ajungeti dintr-o localitate in alta aveti la dispozitie autobuzele.

Daca ajungeti in Cuba, trebuie neaparat sa incercati Coco Taxiurile. Acestea sunt de fapt niste motociclete cu trei roti, care pot transporta doar pasageri, impreuna cu conducatorul auto. Autovehiculele sunt galbene si au in spate o sectiune rotunjita pentru clienti. Ele arata ca o jumatate de minge de tenis. O astfel de plimbare va fi mult mai ieftina decat cea cu un taxi normal, iar experienta este de neuitat.

Trenuri cu rute interne in Cuba

In Cuba, prima cale ferata dateaza inca din Imperiul Spaniol, din 1848. Toata reteaua se intinde pe aproximativ 12.000 de kilometri. Vehiculele folosite sunt la mana a doua, existand numeroase rute care leaga orasele republicii intre ele. De curand au fost importate 12 locomotive noi din China, ceea ce imbunataste reteaua feroviara.