Ghid turistic Varadero

Recomandat pentru: plimbari in aer liber, arhitectura, atractii inedite, cultura, istorie, muzee, natura

Despre Varadero

Varadero este un oras din Provincia Matanzas, Cuba, fiind unul dintre cele mai mari asezaminte. Este numit de asemenea si Playa Asul, care inseamna Plaja Albastra. Situat in Peninsula Hicacos, intre Golful Cardenas si Stramtoarea Florida, Varadero se afla la 140 de kilometri de Havana. Peninsula are doar 1,2 kilometri latime, insa se intinde pe 20 de kilometri din continent. Punta Hicacos este cel mai nordic punct al insulei.

Varadero este in primul rand o statiune turistica, oferind vizitatorilor plaje lungi, acoperite cu nisip alb, fin si inmuiate de apa calda, limpede si curata a oceanului. In 1910 a inceput aici o competitie de canotaj anual, iar cinci ani mai tarziu a aparut si primul hotel care se numea, de altfel, Varadero Club Nautico. Turismul a inceput sa se dezvolte dupa 1930, cand un milionar american pe nume Irenee du Pont Nemours si-a construit aici mosia. Multi oameni au ramas celebri in Varadero. Al Capone este unul dintre ei.

Langa Varadero exista Centrul International de Parasutism care poate face turistii sa zboare la propriu. Acest loc este destinat iubitorilor de adrenalina si aventura, pentru ca este un centru de agrement foarte curajos. Recreerea este la ordinea zilei, iar cursurile de formare pot instrui pana si pe cel mai nepriceput la inceput intr-ale parasutismului. Centrul are de asemenea si o cafenea, un bar, dar si cateva camere, in cazul in care cineva doreste sa ramana peste noapte. Numai daca veti practica parasutismul veti avea ocazia sa vedeti Varadero din aer, cu ochii dumneavoastra.

Numeroase evenimente si ferstivaluri se desfasoara in Varadero, lucru care atrage din ce in ce mai multi turisti anual. Printre acestea se numara Festivalul Mondial de Muzica, care este organizat in fiecare iunie si include o multime de concerte si spectacole de dans in zece locuri diferite din statiune.

De asemenea, Festivalul International Culinar este foarte asteptat de pasionatii de mancaruri si modul de preparare al acestora. O data la doi ani, in martie, Varadero este totodata picant, dulce, iute si sarat, dar asta doar pentru ca cei mai buni bucatari se intrec intr-ale bucatariei.

Pentru a completa peisajul festivalurilor, nici cel de papusi nu lipseste, fiind acompaniat de un workshop. Acest eveniment este conturat in special pentru copii, iar piesele de teatru se desfasoara pe Strada Papusilor pe parcursul a mai multor zile. Seara insa, piesele de teatru sunt dedicate adultilor.

Conventia Turismului, care se desfasoara in luna mai are rolul de a atrage turistii in aceasta zona si de a le prezenta motivele pentru care au ales bine destinatia de vacanta si de ce ar trebui sa revina.

Top obiective turistice Varadero

Biserica Sfanta Elvira din Varadero
Biserica Sfanta Elvira din Varadero

Chiar si statiunile cele mai de lux au locasurile lor sfinte, dovada fiind Biserica Sfanta Elvira. Aceasta a fost construita in anul 1938, fiind realizata...

Pestera Bellamar din Varadero
Pestera Bellamar din Varadero

Unul dintre simbolurile specifice lui Varadero sunt pesterile de pe langa plaje. Pestera Bellamar se afla la aproximativ o mila distanta de orasul Matanzas,...

Laguna Mangon din Varadero
Laguna Mangon din Varadero

Laguna Mangon este principalul lac din peninsula, gazduind 31 de specii de pasari, dintre care 19 specii sunt migratoare. Vegetatia este si ea impresionata,...

Muzeul Orasului Varadero
Muzeul Orasului Varadero

Muzeul Orasului Varadero este unul dintre locurile care merita vizitate. Casa in sine este un exemplu al uneia dintre primele case de pe plaja. Initial...