Informatii utile Varadero

Date generale


Moneda: Peso cubanez (CUP)
Limba oficiala: Spaniola
Fus orar: GMT -05:00

Varadero este recunoscuta pentru


plimbari in aer liber
arhitectura
atractii inedite
cultura
istorie
natura

Cand este indicat sa mergeti in vacanta in Varadero

Temperaturile sunt placute intreg anul in Varadero, insa daca doriti sa explorati mai bine pesterile din apropierea plajelor, atunci e indicat sa veniti vara. Nici de Pasti sau Craciun nu ar fi o idee rea, pentru ca de cativa ani incoace, in aceasta statiune sarbatorile au prins alt contur, numeroase eveniment avand loc in preajma acestora.

Temperaturi medii lunare in Varadero, Cuba

Ce sa luati in bagaj

Costumul de baie cu siguranta, in special daca veniti vara. Aparatul foto nu trebuie sa lipseasca nici el din bagaj. Pentru zilele in care va veti relaxa la soare, e bine sa va luati o carte.

Modalitati de plata in Varadero

Inainte de noiembrie 2004 dolarul american era acceptat ca mijloc legal de plata, insa dupa acest an lucrurile s-au schimbat, iar turistii trebuie sa foloseasca peso convertible.

Daca nu ati schimbat banii inainte sa plecati de acasa, atunci e bine sa stiti ca puteti apela la una dintre casele de schimb valutar existente in oras, insa e posibil sa platiti mai mult. Este important de asemenea sa faceti economii cu mult inainte de a pleca in vacanta, pentru ca Varadero este una dintre cele mai luxoase statiuni.

Magazine si piete in Varadero

Varadero este o statiune destinata in principal turistilor care vin din afara Cubei, asa ca si cumparaturile trebuie sa fie deosebite. Este putin mai sofisticat de mers la shopping, pentru ca la tot pasul se gasesc mestesuguri traditionale de calitate, iar ispita creste din ce in ce mai mult. Desi mici, statiunea are parte de mai multe mall-uri realizate in stil vestic. Plaja Las Americas pe Expressway are o selectie de buticuri mici, un supermarket, restaurante, o galerie de arta si altele. Centrul comercial Caiman este un alt mall din care vizitatorii cumpara de obicei suveniruri.

Nici magazinele hotelurilor nu se lasa mai prejos, pentru ca au speculat dorinta turistilor de a cumpara macar un mic suvenir, asa ca au deschis buticuri in incinta cladirilor, tocmai pentru a satisface clientilor toate dorintele.