Transport Varadero

In oras se poate circula cu autobuzul. Pe langa cele obisnuite, localnicii din Varadero, impreuna cu turistii se pot bucura de ceea ce se numeste double-decker, adica autobuzul supraetajat. Acesta functioneaza numai vara, pentru ca in timpul iernii exista riscul de a ploua, fapt ce nu ar fi tocmai propice etajului neacoperit. Exista opriri la plaje, dar si la centrele comerciale importante.

Bicicleta este unul dintre mijloacele de transport, insa este foarte dificil de folosit din cauza caldurii foarte mari, cel putin vara. Exista mai multe puncte de inchiriat biciclete. Chiar si la hoteluri exista acest serviciu, iar tranzactia se realizeaza pe zile. Tariful difera in functie de perioada de inchiriere pe care o alegeti.

Exista bineinteles taxiurile, care se recunosc foarte usor pentru ca sunt galbene, insa in Varadeo exista si coco-taxiurile, adica un fel de biciclete, acoperite pe jumatate, in care incap doar soferul si inca alte doua persoane in spate. Acestea sunt foarte bune daca aveti de gand sa vizitati statiunea. Nici tarifele nu sunt foarte mari, deci oricine isi poate permite. Coco-taxiurile sunt excelente pentru cupluri.

Daca doriti sa nu folositi mijloace de transport in comun, atunci e bine de stiut ca puteti inchiria o masina. Pentru acest lucru aveti nevoie de permisul de conducere. Prin contractul pe care il semnati, primiti autovehiculul cu plinul facut, insa trebuie sa il aduceti inapoi la fel. In caz contrar, veti plati diferenta. De asemenea, tariful include asigurarea pentru perioada pentru care ati optat. Preturile variaza intre 37 si 206 euro pe zi, in functie de tipul masinii si de facilitatile pe care aceasta le cuprinde. In Varadero exista mai multe puncte de inchirieri masini, asa ca nu trebuie sa va faceti griji.

Catamaranul ofera turistilor o plimbare pe apa. Astfel, acestia vor avea ocazia sa vad tarmul altfel si sa se bucure de privelisti incredibile. Pretul unui bilet pentru o calatorie cu catamaranul incepe de la 10 peso convertible.