Ghid turistic Otrobanda

Recomandat pentru: drumetii, istorie, plaja

Despre Otrobanda

Otrabanda este o parte importanta, din punct de vedere istoric, a orasului Willemstad, capitala Curacao. Centrul istoric al orasului Willemstad este format din doua sectiuni: Punda si Otrobanda. Acestea sunt separate de St Anna Bay care duce in marele port natural numit Schottegat. Otrobanda, care a fost fondata in 1707, este sectiunea noua a orasului si este considerata a fi centrul cultural al orasului Willemstad. Numele sau provine de la Papiamentu otro banda, care inseamna "de cealalta parte".

Desi a fost privita intotdeauna ca parte mai saraca a orasului, Otrabanda a fost in ultima vreme restaurata. Otrabanda contine mai multe piese importante de arhitectura. Acest cartier a fost dezvoltat in secolul al XVIII-lea.

Principala strada comerciala din Otrobanda este Breedestraat. Puteti gasi acest strada intre Kura Hulanda si Riffort. Kura Hulanda este unul dintre cele mai bune cartiere restaurate din Otrobanda. O intreaga sectiune de mahala darapanata a fost transformata intr-un cartier istoric magnific renovat, cel mai bun exemplu de arhitectura coloniala olandeza in Caraibe.

Atunci cand navele de croaziera sunt ancorate in port, comerciantii isi instaleaza tarabele de-a lungul malului marii.

Otrobanda