Ghid turistic Willemstad

Recomandat pentru: plaja, cazinou, arhitectura, golf, snorkeling, shopping

Despre Willemstad

Willemstad este capitala Insulei Curacao, o insula situata in sudul Marii Caraibilor. Centrul istoric al orasului este format din Punda si Otrobanda, doua sectiuni separate de Golful St. Anna. Punda a fost infiintata in 1634, cand olandezii au cucerit insula din Spania. Otrobanda, care a fost fondata in 1707, este sectiunea noua a orasului, fiind considerata centrul cultural al capitalei.

Centrul istoric al orasului se afla pe lista Patrimoniului Mondial al UNESCO. Orasul isi incanta turistii cu cateva obiective turistice deosebite, intre care se numara: Podul Regina Emma, Fortul Amsterdam si Piata Sha Caprileskade. In centrul orasului veti gasi multe magazine, inclusiv Heerenstraat si Madurostraat.

Cartierul Punda alaturi de Pietermaai si Scharloo din Otrobanda, conserva 765 cladiri ca monumente nationale. Intre acestea fac parte Palatul Guvernatorului, Sinagoga Mikve Israel-Emanuel si cladirea Penha. Sinagoga din Willemstad a fost construita de evreii portughezi din Amsterdam si Recife, Brazilia. Aceasta a avut ca model Esnoga din Amsterdam. Congregatia Mikve Israel (acum Mikve Israel-Emanuel) a construit aceasta sinagoga in 1692.

Dupa decenii de eforturi de conservare, Willemstad este mandru de a fi numarat printre cele mai frumoase orase din Caraibe.

Willemstad