Informatii utile Copenhaga

Date generale


Moneda: Coroana daneza (DKK)
Limba oficiala: Daneza
Fus orar: GMT 01:00

Copenhaga este recunoscuta pentru


arhitectura
muzee
puncte de interes
cultura
plimbari in aer liber
cladiri istorice

Cand este indicat sa vizitati orasul Copenhaga

Avand in vedere faptul ca orasul este situat pe Insula Zealand, cea mai mare insula din Danemarca, este cunoscut faptul ca in Copenhaga zilele cele mai multe din an sunt scurte. In timpul celor mai reci zile ale lunilor decembrie si ianuarie, Copenhaga primeste doar o ora de lumina in 24 de ore, dar pana in vara orasul va ajunge sa primeasca 8 ore de lumina.

In timpul verii, sezonul de varf din Copenhaga, vremea este calda si ploioasa, ocazional, cu temperaturi medii de 23 °C. In toamna, Copenhaga are inca zile calde, cu o temperatura medie de 12 °C. Luna septembrie ofera o medie de 5 ore de lumina, care se reduc la 3 in octombrie.

Desi zapada este rara la Copenhaga, iernile sunt scurte si reci, cu doar o ora sau 2 de lumina si cer mereu gri. Temperatura medie este de 1,6 °C. Cu toate acestea, in cazul in care puteti suporta frigul si ploaia, iarna este un moment ideal pentru a vizita Copenhaga pentru preturile mai mici.

Temperaturi medii lunare in Copenhaga, Danemarca

Primavara, Copenhaga este orasul florilor viu colorate si al bicicletelor - localnici si turisti ies sa faca plimbari in aer liber cand vremea devine frumoasa. Muzeele si restaurantele stau deschise pana mai tarziu, si barurile sunt deschise toata noaptea. Copenhaga se incalzeste la inceputul primaverii. Temperatura medie este de 11 °C. Festivaluri si sarbatori frecvente de muzica in aer liber sunt organizate zilnic toamna si primavara, astfel incat programul dvs. va fi mereu plin!

Ce sa luati in bagaj

Danemarca este o tara cosmopolita si ca atare nu are un anumit cod vestimentar. Jeansii sunt intotdeauna populari si fac echipa cu straturi de haine mai usoare pentru vara si mai groase pentru iarna, ei vor servi ca o baza versatila pentru garderoba dvs.. Adaugati pantofi comozi pentru mersul pe jos.

Copenhaga are o clima blanda, fara extreme reale de caldura sau de frig, dar este posibil sa experimentati tot felul de conditii meteorologice in aceeasi zi - asigurati-va ca sunteti mereu pregatiti pentru ploaie, soare si vreme rece. O pelerina de ploaie si umbrela sunt utile pe tot parcursul anului.

Lunile de iarna - din noiembrie pana in martie - sunt mai reci si puteti experimenta chiar si unele zile cu ninsoare usoara – adaugati in bagaj pentru aceasta perioada, haine care se pot purta in straturi, o esarfa, manusi, ceva de purtat pe cap si incaltaminte confortabila. Straturile sunt o solutie buna pentru a face fata schimbarilor de temperatura.

Shopping in Copenhaga

Daca sunteti la cumparaturi in Copenhaga, cadourile tipice includ obiecte din portelan, cristal scandinav si bijuterii din chihlimbar. Bijuteriile de argint sunt, de asemenea, o optiune buna.

In centrul orasului veti gasi cele mai bune buticuri de designer. Zona centrala din Copenhaga este cunoscuta sub numele de Vesterbro. Magazine second-hand si anticariate sunt de gasit in zona Sankt Hans Torv. Strøget este o faimoasa zona de cumparaturi cunoscuta pentru o varietate de magazine.

Talciocurile abunda in Israel Plads si Strand Gammel in fiecare sambata.