Transport Copenhaga

Autobuzele si trenurile circula zilnic spre suburbiile orasului. Statia de metrou din Copenhaga conecteaza 22 statii, si este inca in expansiune. Tarifele pentru metrou, autobuze si trenuri sunt calculate pe o structura de zona indicata pe hartile colorate din statiile de autobuz. Preturile biletelor depind de numarul de zone parcurse si sunt disponibile la soferul de autobuz, la casele de bilete sau distribuitoarele automate. Cardurile de reduceri (klippekort) sunt disponibile pentru 10 calatorii, oferind economii de 40%. Cardul Copenhaga da dreptul titularului de a calatori gratuit, nelimitat pe autobuze si trenuri in zona metropolitana, precum si de a obtine reduceri la inchirierea de masini.

Toate taxiurile pot fi rezervate prin telefon sau oprite pe strada. Daca doriti sa platiti prin card de credit, informati soferul de la inceputul calatoriei.

Pentru a inchiria o masina in Copenhaga, conducatorii auto trebuie sa aiba peste 21 de ani, sa detina un permis de conducere valabil si o carte de credit internationala. Principalii operatori din Copenhaga includ Avis (tel: 3251 2299; www.avis.dk ), Hertz (tel: 3250 9300; www.hertzdk.dk ) si Europcar (tel: 3355 9900 7011 3355 sau; www.europcar.dk ). Serviciul de Limuzine Copenhaga (tel: 7026 0601; www.cphlimo.com ) ofera inchiriere auto de lux.

Exista piste pentru biciclete in intreaga Copenhaga. Intre aprilie si septembrie, orasul ofera gratuit biciclete pentru plimbari. Mai multe companii inchiriaza biciclete pentru excursii in afara orasului, inclusiv Københavns Cykelbørs, Gothersgade 157 (tel: 3314 0717; http://cykelboersen.dk), si Cykler Københavns, Gara Centrala (tel: 3333 8613; www.rentabike.dk).