Cum se ajunge in Danemarca

Calatoria cu avionul in Danemarca

Copenhagen Airport este situat la 8 km (5 mile) sud-est de la Copenhaga. Anterior cunoscut sub numele de Aeroportul Kastrup din Copenhaga, acesta este cel mai mare aeroport din Scandinavia si este situat la o distanta scurta de centrul orasului Copenhaga. Toate terminalele sunt interconectate si accesibile pe jos, dar exista, de asemenea, un autobuz de transfer gratuit ce face legatura intre Terminalele 1, 2 si 3.

Din aeroport, exista trenuri directe de mare viteza catre Gara Centrala din Copenhaga (timpul de calatorie: 12 minute; tariful: 36 kr), precum si catre o serie de alte destinatii din Danemarca si Suedia. Statia este situata in Terminalul 3, din care biletele pot fi achizitionate.

Linia de metrou M2 se conecteaza la centrul orasului (durata calatoriei: 14 minute; tariful: 24 kr). Statia este situata in Terminalul 3, din care biletele pot fi achizitionate.

Mai multe autobuze (5A, 35 si 36) asigura transportul din Aeroportul Copenhaga spre centrul orasului (durata calatoriei: aproximativ 55 de minute; tariful: 30 kr). Pe distante lungi, destinatiile din Danemarca si Suedia sunt deservite de autocare.

Taxiurile sunt disponibile in afara zonelor de la intrarile in Terminalele 1, 2 si 3. Plimbare spre Copenhaga dureaza aproximativ 15-20 de minute, iar preturile pornesc de la 250 kr.

Alte aeroporturi catre care puteti cauta un zbor in Danemarca sunt: Aeroportul Århus situat la 44 km de orasul Tirstrup si Aeroportul Billund situat la 2 km de orasul Legoland.

Calatoria cu masina in Danemarca

In situatia in care hotarati sa parcurgeti distanta cu masina, recomandam ruta: Bukarest - Pitesti - Ramnicu Vilcea - Sibiu - Deva - Szeged - Kecskemet - Budapesta - Györ - Bratislava - Brodske/Grenze - Brünn - Brno - Jihlava - Praga - Usti Nad Labem - Dresda - Lübbenau - Rostock - Gedser - Vordingborg - Köge – Copenhaga, traseul avand aproximativ 2085 km.