Ghid turistic Odense

Recomandat pentru: cultura, muzee, puncte de interes, arta, atractii inedite, galerii de arta, istorie

Despre Odense

Odense este al treilea cel mai mare oras din Danemarca si este principalul oras al insulei Funen. Orasul este sediul Municipiului Odense. Campusul principal al University of Southern Denmark este situat in Odense. O ramura a University College Lillebaelt poate fi, de asemenea, gasita in Odense.

Pana la mijlocul secolului al XVII-lea, Odense s-a bucurat de pozitia sa de principal centru comercial pentru zonele invecinate. Produsele locale si animalele au fost exportate din oras. Cu toate acestea, un razboi cu Suedia in anii 1600 a slabit economia orasului. Acest declin economic a continuat pana in 1803 cand a fost deschis un canal de legatura intre Odense si Marea Baltica. In acest context, Odense s-a schimbat rapid intr-un oras port si in urmatorii 100 de ani s-a dezvoltat rapid intr-un oras industrial modern, cum este si in prezent.

Odense este, de asemenea, locul de nastere al celebrului scriitor de basme Hans Christian Andersen si afiseaza cu mandrie statui si monumente in memoria sa.

Ca turist veti putea vizita o multime de obiective turistice in oras. Catedrala Saint Canute este una dintre cele mai mari cladiri de acest gen din Danemarca. Aceasta este construita din caramida intr-un stil pur gotic. Initial, datand din 1081-1093, a fost reconstruita in secolul al XIII-lea. Biserica Maicii Domnului, construita in secolul XIII-lea si restaurata in 1851-1852 si din nou in 1864, contine un altar sculptat de catre Claus Berg din Lubeck din secolul al XVI-lea. Palatul Odense a fost construit de regele Frederick IV. Pentru cei interesati, trebuie mentionat faptul ca se organizeaza periodic tururi ale orasului. Acestea pornesc din fata Primariei si cuprind principalele obiective turistice din Odense, unele fiind deja mentionate mai sus.

In oras exista un teatru, precum si o orchestra simfonica, o gradina zoologica, si un muzeu in aer liber cu case vechi, tipice din Funen.

Pentru a ajunge in Odense cautati un zbor catre Aeroportul Kastrup Copenhaga. De aici puteti lua un tren direct catre Odense. Aceasta excursie poate dura intre 105 si 120 de minute.

Odense