Carnavalul Mardi Gras din New Orleans

Mardi Gras este carnavalul anual din New Orleans, Louisiana. Carnavalul este un sezon cu multe parade si petreceri cu torturi gigant. Petrecerile sunt concentrate in cele doua saptamani dinaintea "Joii Grase" (echivalentul sarbatorii Lasatul Secului) si contine, in general, cate o mare parada in fiecare zi, iar o mare parte dintre aceste zile au mai mult de 3 parade mari. Cea mai mare si elaborata parada are loc in ultimele 5 zile ale sezonului, la care participa toti locuitorii orasului sau din zonele invecinate.

Marea majoritate a turistilor se distreaza pe Strada Bourbonului si in Cartierul Francez, dar din anul 1972, din cauza strazilor inguste, nicio parada mare nu s-a mai desfasurat in aceste locuri. In general, ele pornesc din centrul orasului si au ca traseu Bulevardul St. Charles si Strada Canalului. Expunandu-si trupurile si folosind tot felul de efecte vizuale, fiecare carnaval incearca sa capteze atentia a cat mai multor turisti dar, de obicei, politia este cea interesata de aceste lucruri, pentru a da amenzi sau a aresta cativa "artisti".

In prima saptamana a lunii ianuarie in New Orleans incepe sezonul cu “torturi ale regelui”. Aceasta traditie a aparut pentru prima data in 1872, cand Rex Krewe a selectat culorile Mardi Gras (violet, verde si auriu). Tortul traditional este de cafea, in forma alungita si impletit. Se serveste rece si are o glazura simpla, acoperit cu zahar violet, verde si auriu. Fiecare tort contine un bob de fasole ascuna sau mici bebelusi din plastic. Traditia cere ca acela care va gasi surpriza din tort sa fie nevoit sa cumpere tortul sau sa organizeze urmatoarea petrecere. De asemenea, la fiecare petrecere este ales si un “ tort al reginei”. Sute de astfel de petreceri sunt organizate in fiecare an si mii de torturi sunt expuse, vandute si mancate.

In cadrul festivalului sunt organizate mai multe activitati distractive. Oamenii vin aici cu drag, iar vizitatorii sunt uimiti de ceea ce vad. O traditie veche era aceea ca femeile sa mearga fara tricouri pe strada, cu scopul de a atrage mai multe persoane in festival, dar acest lucru a devenit interzis in ultima perioada.

Vizitatorii sunt cei mai interesati de a face cumparaturi, fiindca torturile sunt absolut delicioase, iar retetele o noutate pentru ei. Locuitorii sunt la fel de incantati de aceste produse, insa acestia fie merg in fiecare an si cumpara de la acelasi producator, fie au ei insusi propriile tarabe la care vand torturi.

In cazul in care doriti sa cumparati aceste produse, va recomandam sa acordati atentie si acestor detalii si sa vedeti de unde cumpara localnicii cel mai mult. Mai mult decat atat, va asiguram ca tot ceea ce o sa gustati aici este absolut delicios, iar ceea ce o sa vedeti o sa va distreze si o sa va incante nespus de mult.

Localizare

GPS - Latitudine: 29.938058, Longitudine: -90.044605

Mareste harta

Legenda

 • Carnavalul Mardi Gras din New Orleans
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Carnavalul Mardi Gras din New Orleans