Clubul de Fotbal din Newcastle

Newcastle United Football Club, cunoscut si sub numele de The Magpies sau The Toon este un club de fotbal profesionist englez, cu sediul in Newcastle upon Tyne, in regiunea Tyne and Wear din Anglia. Newcastle United F.C. activeaza in Premier League si este al optulea club din Anglia din punctul de vedere al palmaresului, luand in considerare toate rezultatele din 1888 pana in prezent. Clubul a fost fondat in 1892, dupa unirea a doua cluburi locale, Newcastle East End si Newcastle West End si de atunci a jucat pe St James' Park, vechiul teren al lui Newcastle West End.

Pe 23 mai 2007 omul de afaceri englez Mike Ashley a cumparat 41% din actiunile clubului cu suma de 55 de milioane de lire sterline. Pe 7 iunie, in acelasi an, Freddy Shepherd si Shepherd Offshore Services Ltd. au fost de acord sa-si vanda actiunile de la clubul de fotbal si au emis un comunicat de presa in care le-au cerut celorlalti actionari sa procedeze la fel. Pe 15 iunie s-a confirmat faptul ca Mike Ashley si St. James' Holdings achizitionasera putin peste 77% din club. Pe 26 iunie, Ashley a obtinut 90% din actiunile necesare pentru preluarea clubului, transformand Newcastle United Football Club intr-unul din cele mai bogate cluburi din lume.

Pe 16 iulie 2007, Politia din Northumbria a confirmat ca Newcastle era unul din cele trei cluburi de fotbal suspectate de acte de coruptie. Un mandat de investigatie a fost emis si un purtator de cuvant al politiei din Northumbria a confirmat ca se investigheaza situatia din St James Park. Cu toate acestea, intr-o declaratie oficiala a clubului, Newcastle a pretins ca nu clubul in sine era supus investigatiei, ci unul dintre fostii sau actualii lui angajati.

Pe 20 august 2007, au inceput sa apara zvonuri privind o eventuala preluare islandeza a clubului, cu Alan Shearer ca potential investitor. Se considera ca Jon Asgeir Johannesson, liderul Baugur ar fi in spatele acestor zvonuri. Chris Mort a dezmintit zvonurile, pretinzand ca el si Mike Ashley aveau in vedere un proiect de durata.

Pe 24 mai 2009, Newcastle retrogradeaza pentru prima oara in istoria Premier League, terminand pe locul 18, dupa o infrangere in deplasare cu Aston Villa, scor 1–0.

Pe 6 aprilie 2010 Newcastle, a invins, scor 2-1, pe Sheffield United, in etapa a 42-a a ligii secunde engleze, astfel si-a asigurat promovarea in Premier League, beneficiind de remiza dintre Nottingham Forest si Cardiff, scor 0-0.

Daca ajungeti in Newcastle avesti posibilitatea sa vizitati stadionul pe care echipa de fotbal isi disputa partidele. Se pot face vizite in fiecare zi, inclusiv in zilele in care se joaca meciuri. Turistii viziteaza frecvent stadionul, asa ca pentru a fi siguri ca va este permis accesul este bine sa telefonati inainte pentru a face o rezervare.

Daca sunteti un fan al echipei Newcastle United puteti trece si pe la magazinul de suveniruri pentru a va achizitiona diverse obiecte tematice.

Pretul unui bilet pentru adulti este de 10 lire, iar studentii, pensionarii si persoanele cu dizabilitati vor plati 7 lire. In cazul in care vizitati stadionul intr-o zi in care se joaca un meci pe el, veti plati in plus fata de pretul biletului inca 3 lire.

Parcul St James este situat in centrul orasului Newcastle si de acolo puteti ajunge la stadion. Stadionul echipei Newcastle United Football Club este situat la numai cateva minute distanta de statia de metrou St James, dar si de mai multe statii de autobuz. De exemplu, Newcastle Central Station se afla la 10 minute departare.

Numar de telefon: 0844 372 1892.

Localizare

GPS - Latitudine: 54.975193, Longitudine: -1.622361

Mareste harta

Legenda

 • Clubul de Fotbal din Newcastle
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Clubul de Fotbal din Newcastle