Complexul MGM Grand Lion Habitat

MGM Grand Lion Habitat este un hotel si cazinou situat in Las Vegas. MGM Grand este al doilea cel mai mare hotel din lume dupa numarul de camere si cel mai mare complex turistic din Statele Unite.

Detinut si administrat de catre MGM Resorts International, MGM Grand are o cladire principala de 30 de etaje cu o inaltime de 89 metri. Proprietatea include cinci piscine in aer liber, rauri si cascade care acopera 2,7 ha de teren, un centru de conventii, MGM Grand Garden Arena si Grand Spa. Complexul gazduieste, de asemenea, numeroase magazine si cluburi de noapte, 19 restaurante si cel mai mare casino din Clark County, care ocupa 15.930 m2. MGM Grand este legat de cazinourile vecine prin poduri pietonale MGM Grand a fost construit pe locul in care anterior se aflau Hotel Marina si Country Club Tropicana. Hotel Marina situat la adresa 3805 Las Vegas Boulevard, hotel cu 714 camere si cazinou, deschis in anul 1975 a fost cumparat, impreuna cu Country Club Tropicana in anul 1989 de catre Kirk Kerkorian in scopul obtinerii spatiului necesar construirii MGM Grand. Cladirea Hotelului Marina inca mai exista la capatul de vest al cladirii principale a MGM Grand.

Planul initial pentru MGM Grand a fost crearea unui mare hotel care sa fie inclus MGM Grand Adventures Theme Park. Planul includea oferirea de activitati pentru copiii cu varste prea mici ca sa li se permita accesul in interiorul cazinoului, alaturi de parinti. Parcul tematic nu a mai fost redeschis pentru sezonul 2001, din cauza conditiilor proaste pe care le oferea. Pe 5 decembrie 2002, MGM Mirage a anuntat ca fostul parc tematic va fi dezvoltat ca un condominiu de lux si un complex hotelier numit Signature.

In anul 2000 hotelul a fost renovat, fiind redecorat in stilul Art Deco. O alta renovare a acestuia a avut loc in anul 2011, in cadrul careia toate camerele, podeaua cazinoului si alte zone publice au fost complet renovate. Lucrarile de renovare au fost finalizate in luna septembrie septembrie 2012. Camerele hotelului sunt amplasate in mai multe cladiri, inclusiv in: cladirea principala a hotelului, cu 5.044 camere (4293 de camere si 751 de apartamente), Skylofts si conacul de la MGM Grand cu 29 de vile.

Un element iesit din comun este in cadrul MGM Grand. In interiorul zonei cazinoului, incepand cu anul 1999 se afla un spatiu din sticla in care zilnic sunt gazduiti pana la sase lei. O alta atractie inedita este CSI (Crime scene investigation) – un spatiu deschis in Walk Studio in septembrie 2009 - unde oaspetii sunt invitati sa rezolve unul dintre cele trei cazuri de crima, ghidati de statii touch screen.

In MGM Grand este cea mai diversificata si numeroasa zona de jocuri din Las Vegas: mai mult de 2.500 de masini pentru jocuri de noroc si 139 de mese pentru poker. Aparatele pentru jocuri includ jocuri progresive, poker video si masini multi-joc. In zona aparatelor de jocuri exista slot machines cu castiguri de pana la 500.000 de dolari.

Intre altele, MGM Grand gazduieste: Cirque du Soleil, productie KA, Crazy Horse Paris - o productie care celebreaza arta nud care are propriul teatru la MGM Grand (toti dansatorii din trupa de balet sunt membri ai trupei originale din Paris); si MGM Grand Garden Arena - o facilitate in care sunt organizate concerte importante si evenimente sportive.

Nu in ultimul rand, in cadrul MGM Grand este si CBS Television City, un centru de cercetare care ofera vizitatorilor sansa de a fi parte a retelei de luare a deciziilor privind programele de televiziune. CBS Television City se poate vizita fara a se percepe o taxa de intrare.

Localizare

GPS - Latitudine: 36.102576, Longitudine: -115.170250

Mareste harta

Legenda

 • Complexul MGM Grand Lion Habitat
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Complexul MGM Grand Lion Habitat