Complexul Winter Gardens din Blackpool

Blackpool Winter Gardens a fost deschis pentru public la 11 iulie 1878, cu o ceremonie la care au participat primarul orasului Londra si alti 68 de edili din intreaga tara. De atunci, aspiratiile sale au continuat sa reflecte dezvoltarea Blackpool-ului ca o statiune litorala, care s-a extins datorita boom-ului de la sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului al XX-lea. Incepand cu 1860, apetitul pentru o gama larga de divertisment a crescut in statiune si Winter Gardens s-a dezvoltat ca un complex de divertisment si s-a adaptat pentru a face fata unei game largi de vizitatori.

Bogatia si amploarea stilului arhitectural al Winter Gardens a oferit experiente vibrante de divertisment atat pentru public, cat si pentru artisti si interpreti. De-a lungul anilor, cei care au mers in vacanta s-au bucurat de concerte, expozitii, sali de bal si dans si au admirat pe scena staruri internationale ale muzicii sau ale marelui ecran. Domeniul de activitate al Winter Gardens ca un complex de agrement a fost intotdeauna apreciat la nivel national, chiar si international, mii de oameni calcandu-i pragul de-a lungul secolului trecut.

Se poate intra la Winter Gardens din Church Street, de la Piata Sf. Ioan si, de asemenea, de la Coronation Street vizavi de Centrul Houndshill. Intrarile in cadrul cladirii sunt pe mai multe niveluri. In cazul in care se intra in cladire de la din Church Street, accesul la zonele publice este pe un singur nivel. In cazul in care se intra din Coronation Street, este disponibil un lift la nivelul strazii - acesta poate fi gasit in partea stanga a intrarii. Ascensoare suplimentare sunt disponibile pentru a accesa camerele de la primul etaj si nivelurile superioare ale Opera House si Empress Ballroom Ballroom.

Preturile biletelor variaza: 5 lire pentru adulti si 3 pentru copii. Copiii sub 16 ani trebuie sa fie insotiti de un adult. Daca aveti cerinte speciale pentru cand faceti un tur este necesar sa le faceti cunoscute la momentul rezervarii. Tururile speciale pentru cei care si-au facut rezervare dinainte beneficiaza de preturi preferentiale.

Programul de functionare se poate schimba, dar cladirea este, in general, deschisa conform urmatorului orar: de luni pana joi 11:00–16:00, vineri si sambata 11:00–22:00, Empress Grill Room 17:00–22:00 si duminica de la 11:00-17:00, Empress Grill Room 12:00-17:00. Programul poate fi extins pentru spectacole si evenimente. Accesul la cladire sau la o parte a cladirii poate fi restrictionat in timpul evenimentelor.

Puteti ajunge la Blackpool Winter Gardens de la iesirea M55 la intersectia 4, urmand A583 spre centrul Blackpool. Pentru Sat Nav, codul este FY1 1HW. Sunt disponibile mai multe parcari, dintre care una supraetajata in Centrul Houndshill (5 minute de mers pe jos pana la Blackpool Gardens) si una la intersectia dintre Adelaide Street si Alfred Street (la aceeasi distanta ca cea de la Houndshill). O statie de taxi se afla pe Church Street, la doar cateva minute de mers pe jos de la intrarea in cladire. Gara de Nord din Blackpool se afla la aproximativ aproximativ 10 minute de mers pe jos de Winter Gardens. De la Aeroportul International Blackpool ajungeti in aproximativ 20 de minute cu un taxi.

Localizare

GPS - Latitudine: 53.817089, Longitudine: -3.050960

Mareste harta

Legenda

 • Complexul Winter Gardens din Blackpool
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Complexul Winter Gardens din Blackpool