Gradina Zoologica din Memphis

Situata in Midtown, Gradina Zoologica este casa a peste 3500 de animale, reprezentand 500 de specii diferite. Infiintata in aprilie 1906, Gradina a fost situata initial in parcul Overton, functionand in acea locatie vreme de peste 100 de ani. In anul 1988, printr-o hotarare a primariei Memphis, gradina zoologica s-a extins si a atins suprafata de 31 de hectare. In prezent, sunt date in folosinta doar 22 de hectare.

In anul 2008, Gradina Zoologica din Memphis s-a situat pe primul loc in Statele Unite ale Americii, intr-un clasament ce a avut criterii opiniile vizitatorilor. De la inceputurile anilor 1990 obiectivul turistic a primit investitii de peste 77 milioane de dolari pentru renovare si extindere, animalele ce pot fi vizitate aici fiind expuse in trei zone distincte, gradina fiind acreditata si de Asociatia Gradinilor Zoologice si a Acvariilor.

Pe tot parcursul traseului veti intalni cascade, iazuri, fantani create artificial, acestea fiind caracteristice obiectivului turistic.

Un alt aspect fascinant intalnit in Gradina Zoologica Memphis il reprezinta fidelitatea cu care au fost realizate habitatele naturale ale animalelor ce vietuiesc in Gradina. Acestea sunt redate in cel mai mic detaliu, element ce creste considerabil farmecul obiectivului turistic. Cele mai multe specii de plante gasite aici sunt cele care constituie flora indigena, care includ paltinul, plopii si diferitele specii de stejari indigeni. De asemenea, nu lipsesc nici plantele exotice, specifice unor specii de animale ce vietuiesc in incinta gradinii, precum bananierii, begoniile, hibiscus, artarii europeni, mestecenii si multe alte exemplare.

In zona africana a gradinii puteti admira elefantii africani, girafele, zebrele, gazelele Grant, rinocerii albi sau strutii. In anul 2006, extinderea Gradinii a inclus si zona elefantilor, care acum are o piscina in care elefantii se pot racori in voie.

Prezent in aceasta expozitie este si crocodilul de Nil, care beneficiaza de un bazin special si de un tarm artificial creat, copie fidela a conditiilor de pe teritoriul continentului african.

Expozitia de albine a fost deschisa publicului in anul 2009, unde turistii pot urmari viata si habitatul albinelor cu ajutorul celor doi stupi, in timp ce un ghid explica in detaliu beneficiile aduse de catre familiile de albine, lantului trofic, agriculturii cat si industriei farmaceutice.

Iesind din expozitia de albine, drumul duce catre taramul papagalilor, care are aproximativ 500 de exemplare, sectiune unde vizitatorii pot interactiona cu acestia, ii pot hrani si le pot urmari indeaproape comportamentul, stiut fiind faptul ca papagalii constituie aproximativ 18% din animalele de companie prezente in casele oamenilor din toata lumea.

In incinta gradinii zoologice turistii mai pot intalni leul african, broaste de Nil, girafe, gorile si cimpanzei, pinguini si serpi adusi din diverse zone ale lumii.

Localizare

GPS - Latitudine: 35.150997, Longitudine: -89.996917

Mareste harta

Legenda

 • Gradina Zoologica din Memphis
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Gradina Zoologica din Memphis