Parcul Acvatic Sandcastle Water Park din Blackpool

Sandcastle Water Park este un parc acvatic situat in South Beach, Blackpool, Lancashire, Anglia. S-a deschis in 1986 sub forma unui parteneriat mixt public-privat si este cel mai mare parc acvatic acoperit din Marea Britanie.

Parcul este gazda primului roller-coaster acvatic din lume, precum si a celui mai lung tobogan de apa interior, Masterblaster. Sandcastle Water Park are alte patru tobogane mari si multe altele mai de dimensiuni mai mici.

Administrarea parcului acvatic a fost preluata de Consiliul Local Blackpool in 2003. De atunci, au urmat reduceri de preturi, cresteri ale numarului de vizitatori, precum si o diminuare a cheltuielilor. S-a facut investitie semnificativa in noi atractii, ce a costat 5.5 milioane de lire sterline.

In 2012, parcul acvatic a inaugurat doua zone cu tematizca azteca, una dintre ele cu un ansamblu numit Aztec Falls si un tobogan numit Montazooma.

Sandcastle Water Park dispune de toate facilitatile de care este nevoie pentru a petrece o zi perfecta, dispunand de baruri, restaurante, fast food-uri, magazine, vestiare, o sauna, servicii de prim ajutor, acces wi-fi la internet, toalete si zone de lounge.

Exista doua tipuri de bilete de intrare, care se impart in mai multe categorii, in functie de varsta, de perioada sau de numarul de persoane.

Astfel, taxa de intrare in parcul acvatic, fara a avea acces la Hyperzone (Aztec Falls, Montazooma, Sidewinder si Masterblaster) costa 12.50 lire pentru cei cu varsta mai mare de 12 ani, 10.50 lire pentru cei cu varsta cuprinsa intre 3 si 11 ani, intrare libera pentru copiii mai mici de 3 ani, 8 lire pentru vizitatorii cu dizabilitati fizice si insotitorii acestora, precum si pentru cei cu varsta de peste 60 de ani, 32 de lire pentru o familie formata din 3 membri, 42 de lire pentru familia formata din 4 membri, 52 de lire pentru 5 membri ai familiei si 62 de lire pentru familia formata din 6 membri (conditia pentru aceste tarife este ca din familie sa faca parte maxim 2 adulti), grupurile formate din 10-49 persoane vor plati 9 lire de persoana, cele de 50-99 persoane vor achita 8.50 lire de persoana, iar grupurile mai mari de 100 de persoane platesc 8 lire (conditia pentru aceste tarife este ca persoanele ce fac parte din grup sa fie membri ai unui club, ai unei asociatii sau ai unei scoli si sa faca rezervare din timp). Pentru copiii sub 7 ani care vor sa-si petreaca ziua de nastere la parcul acvatic se percepe o taxa de intrare in valoare de 12.50 lire/copil, cu conditia ca rezervarea sa fie facuta dinainte si sa fie minimum 6 copii in grupul respectiv. In acest pret este inclusa si o gustare.

Cel de-al doilea tip de bilete ofera acces la Hyperzone. Astfel, pe langa preturile mentionate mai sus, cele ale tarifului standard de intrare, vizitatorii vor fi nevoiti sa mai plateasca in plus o anumita suma de bani, in functie de categoria din care fac parte. Cei de peste 8 ani platesc 5 lire in plus, copiii de 6-7 ani platesc 2.50 lire, celor de pana la 5 ani nu li se mai percepe nicio taxa in plus, vizitatorii cu dizabilitati si insotitorii acestora, precum si cei de peste 60 de ani, achita 5 lire in plus, tot 5 lire de persoana peste pretul standard vor plati si toate categoriile de familii si grupuri enumerate mai sus. Pentru copiii de peste 8 ani care vor sa-si petreaca ziua de nastere in Hyperzone se percepe o taxa de intrare in valoare de 15 lire/copil, fiind impusa aceeasi conditie ca si in cazul celor cu varsta mai mica de 7 ani si fiind inclusa in pret, de asemenea, o gustare.

In afara acestor doua tipuri de bilete de intrare, parcul acvatic ofera posibilitatea achizitionarii permiselor anuale. Un permis anual care ofera acces la toate atractiile parcului acvatic, pentru cei mai mari de 12 ani costa 120 de lire, iar unul pentru cei cu varsta cuprinsa intre 3 si 11 ani, pentru cei cu dizabilitati sau pentru cei cu varsta mai mare de 60 de ani, costa 100 de lire.

Parcul acvatic este deschis in functie de starea vremii, insa, in general, acesta este deschis incepand cu ora 9:00 si se inchide la ora 18:00, uneori 20:00.

Daca nu aveti posibilitatea sa ajungeti acolo cu masina personala sau cu un taxi, puteti lua autobuzul 1, care va lasa vis-à-vis de parcul acvatic sau tramvaiul care opreste exact in fata acestuia.

Adresa: South Beach Blackpool Lancashire, Sat Nav: FY4 1BB.
Telefon: 01253 343 602.
Fax: 01253 406 490.

Localizare

GPS - Latitudine: 53.794338, Longitudine: -3.057340

Mareste harta

Legenda

 • Parcul Acvatic Sandcastle Water Park din Blackpool
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Parcul Acvatic Sandcastle Water Park din Blackpool