Parcul de Distractii Pleasure Beach din Blackpool

Blackpool Pleasure Beach este un parc de distractii si resort situat de-a lungul coastei Fylde in Blackpool, Anglia. Acesta este cel mai vizitat parc de distractii in Regatul Unit si unul si se afla in top 20 cele mai vizitate parcuri de distractii din lume, cu o estimare de 5,5 milioane de vizitatori pe an. Parcul este detinut de familia Thompson. In 2003, parcul a deschis hotelul Big Blue, un hotel de patru stele, ridicand oficial parcul la rang de resort. Pleasure Beach a deschis recent, in 2011, o zona pentru copii speciala pentru copii in Nickledon Land.

Pleasure Beach a fost fondat in 1896 de catre William George Bean Alderman, dupa ce a esuat in incercarea sa de a lucra in publicitate pe Madison Avenue, din New York. El a revenit in Marea Britanie in 1897 si a deschis doua parcuri de distractii distincte, unul adiacent Euston Road in Great Yarmouth si altul in Blackpool, vis-a-vis de terminalul de tramvai. Parcul de distractii Great Yarmouth a constat pur si simplu intr-o cale ferata si biciclete pentru cale ferata numite Hotchkiss’s Patented Railroad.

In 1903, Bean, impreuna cu omul de afaceri John Outhwaite, au cumparat 30 de acri de teren cunoscut sub numele de "Watson Estate", care a fost folosit pentru a extinde parcul de distractii de la Blackpool. Scopul lui Bean si al lui Outhwaite era acela de a crea un parc similar cu Coney Island din Statele Unite ale Americii, care ar face adultii sa se simta din nou copii si care sa inspire veselie.

Pleasure Beach este situat de-a lungul zonei tarmului de sud a Blackpool de-a lungul coastei Fylde, adiacent promenadei, vis-a-vis de partea de sud a Ocean Boulevard si deasupra drumului Watson. Intrarea principala este in fata parcului initial si la aproximativ 38 de metri de Casino Pleasure Beach. Aceasta este decorata in conformitate cu tematica folosita la caruselul Arca lui Noe (Noah’s Ark), atractia care intampina vizitatorii parcului. Casa de bilete este situata vis-a-vis de intrare si este adiacenta la Globe Theatre. Parcarea auto principala este in partea stanga a restaurantului White Tower, in spatele Valhalla si in dreapta statiei Grand National. Unele chioscuri de catering si retail sunt situate in apropiere de intrarea in parc. Parcul este captusit cu porti metalice inalte, care pornesc de la cladirea de la intrare si se termina la principalul magazin de suveniruri. Gara Blackpool Pleasure Beach se afla in apropiere.

Parcul este in prezent gazda a aproape 40 de carusele si atractii, inclusiv douasprezece montagne russe, dintre care cinci sunt din lemn - Grand National, Big Dipper, Nickelodeon Streak, Wild Mouse si Blue Flyer. Cel mai nou roller coaster, Infusion, a fost inaugurat in anul 2007. Cand s-a inaugurat, in 1994, Pepsi Max Big One a fost cel mai inalt, cel mai rapid si cel mai abrupt roller coaster din orice parc de distractii din lume. Acesta a fost, de asemenea, in mod substantial unul dintre cel mai lungi, masurand 1.675 metri lungime. In prezent, detine titlul de cel mai inalt din Marea Britanie, masurand 65 de metri (235 de metri deasupra nivelului marii) si avand o cadere 62 de metri. Pleasure Beach este unul dintre putinele parcuri de distractii din lume care mai foloseste un roller coaster traditional, de lemn, precum Wild Mouse. Acesta a fost construit in intregime dupa cel de-al II-lea Razboi Mondial si este inca in perfecta stare de functionare. Pleasure Beach a fost, de asemenea, primul parc de distractii din Europa care a folosit un roller coaster construit complet din otel inversor, precum si primul care a instalat un carusel Space Shot fabricat de S&S Sports din Utah. Parcul a continuat seria Caruselelor inedite cu Valhalla, care a fost proiectat de Sarner. Valhalla ramane in memoria colectiva precum cel spectaculos carusel al groazei din lume. La un cost de 15 milioane de lire sterline, este, de asemenea, cea mai scumpa atractie de acest fel din lume. Infusion este primul roller coaster circular din lume suspendat in totalitate deasupra apei.

Parcul are o mare varietate atractii moderne si clasice pentru toate varstele si beneficiaza de o sectiune de familie separata numita Nickelodeon Land, spre partea din spate a parcului. Aceasta sectiune a parcului include numeroase atractii mici destinate copiilor, inclusiv un Log Flume, doua roller coastere lungi de 335 de metri, confectionate din lemn si diferite carusele pentru copii. Parcul are, de asemenea, propriile sale mascote costumate in tinute care infatiseaza personaje Disney.

Parcul are numeroase standuri cu produse alimentare, restaurante si cafenele, inclusiv un restaurant cu specific italian, precum si cel mai mare restaurant Burger King din Marea Britanie, cu doua niveluri. In cladirea cazinoului se afla Grill, un restaurant stil brasserie.

Niste bratari le permit oaspetilor sa acceseze diverse atractii din parcul de distractii. Acestea sunt valabile doar pentru o zi, si includ un cod de bare unic imprimat. Cu toate ca bratarile cu caracter nelimitat ofera acces la toate atractiile parcului, inclusiv cele din Nickelodeon Land, unele atractii necesita plata in numerar. Oaspetii care nu doresc sa achizitioneze bratari trebuie sa achizitioneze un Pass Pleasure Beach. Acesta permite accesul in parcul de distractii si la unele dintre atractiile care se afla in el, precum Spectacular Dancing Water Show, labirintul Chinese Puzzle si Pleasure Beach Express, dar si la spectacolul de magie South Beach de la Planet Rock. Exista, de asemenea, numeroase optiuni, disponibile in functie de sezon, pentru alegerea permisului de trecere.

Un permis de trecere costa 5 lire. O bratara cu acces nelimitat pentru cei cu varsta mai mare de 12 ani costa 35 de lire, iar pentru cei cu varsta mai mica de 11 ani, 30 de lire; una pentru o familie cu 4 membri are pretul de 91 de lire, iar una cu acces doar la Nickelodeon Land costa 20 de lire. Va puteti achizitiona o bratara valabila doua zile la pretul de 50 de lire. Exista si posibilitatea de a achizitiona bratarile online, iar daca procedati asa, aveti o reducere de aproximativ 5 lire fata de pretul afisat la casa de bilete, pentru fiecare categorie in parte. Biletele pentru diversele spectacole se achizitioneaza separat, iar pretul este afisat la casa de bilete si variaza in functie de natura spectacolului.

Localizare

GPS - Latitudine: 53.788010, Longitudine: -3.053920

Mareste harta

Legenda

 • Parcul de Distractii Pleasure Beach din Blackpool
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Parcul de Distractii Pleasure Beach din Blackpool