Plajele din Insula Mykonos

Insula Mykonos pune la dispozitia tuturor unele dintre cele mai frumoase si mai cunoscute plaje din Grecia si din restul Europei, acestea jucand un rol foarte important in dezvoltarea turismului insulei. Plajele sunt faimoase pentru nisipul auriu si apele racoroase cristaline de un albastru minunat, cat si pentru facilitatile turistice si sportive pe care le ofera alaturi de foarte multa distractie. Majoritatea plajelor de pe insula pot fi gasite pe coasta sudica, care devin foarte aglomerate la mijlocul sezonului (Paradise, Super Paradise, Platis Yialos, Psarou si Ornos). Plajele Paradise si Super Paradise sunt cunoscute ca locul pentru cele mai bune petreceri din Grecia.

In timp ce plajele sudice sunt recunoscute ca avand cel mai fin nisip si cea mai buna priveliste din zona, fiind protejate de Meltemi (vantul cicladic local), plajele din nord sunt mai putin dezvoltate, dar la fel de frumoase si mai putin aglomerate, fiind potrivite pentru cei care cauta cateva momente de liniste. Majoritatea oamenilor incep sa soseasca la plaja dupaamiaza devreme, asa ca daca vrei sa eviti aglomeratia este de recomandat sa te indrepti spre mare dis-de-dimineata.

Este bine de stiut ca in zilele in care vantul bate de la nord e intelept sa vizitezi plajele de pe coasta de sud a insulei, pe cand in zilele cu vant de la sud recomandarea e sa optezi pentru plajele de pe coasta nordica, atunci cand marea este calma si nu sunt valuri foarte mari. In cele din urma, Mykonos are un tip de plaja pentru toata lumea. Fie ca cauti distractia pe malul marii pana la asfintit cu un cocktail in mana sau vrei sa iti petreci timpul relaxat citind o carte pe o plaja linistita si retrasa, fie ca esti tipul activ in cautarea sporturilor de apa sau daca esti nudist, Mykonos are o plaja pentru tine. Si, desigur, daca vrei sa te bucuri de un pranz pe malul marii, toate plajele de pe insula pun la dispozitie restaurante de lux si taverne pitoresti ce servesc meniuri grecesti si cicladice.

Plajele din Mykonos sunt cu adevarat o vedere care a prins viata. Exista cate ceva pentru toata lumea, indiferent ca doresti soare, mare sau nisip; aici poti gasi toate aceste lucruri si multe altele. O combinatie de case de un alb curat stau pe dealurile maronii, stancoase; o mare albastra, limpede, acoperita de un cer albastru stralucitor, cu soarele domnind peste toate acestea creaza peisajul colorat al plajelor din Mykonos.

Mykonos pune la dispozitie plaje pentru familii, gay, cupluri sau celibitari. Daca cauti o petrecere sau doar liniste, sex sau castele din nisip, nuditate sau modestitate, viata sociala sau singuratate, sporturi de apa sau relaxare, poti descoperi oricare dintre acestea pe plajele de aici.

Plajele din Mykonos variaza de la comunitati dezvoltate de pe malul marii la plaje ascunse sau putin mai salbatice si mai neconventionale. Transportul spre plaje variaza in functie de fiecare loc in parte, fie ca e vorba de transport public (autobuz sau taxi), caiac (barca), automobil inchiriat ori proprietate personala, motocicleta sau pe jos. Fiecare zi este speciala, fiecare vizita la oricare dintre plaje oferind o experienta unica. Gaseste-ti drumul catre plaja ta perfecta si bucura-te de placerile vietii.

Localizare

GPS - Latitudine: 37.452068, Longitudine: 25.327690

Mareste harta

Legenda

 • Plajele din Insula Mykonos
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Plajele din Insula Mykonos

Insula Mykonos