Plajele din Insula Thassos

Cele mai frumoase plaje dintre toate insulele grecesti se gasesc in Thassos, aici fiecare plaja avand farmecul sau, cu nisipul fin si ape cristaline, fiind inconjurate de paduri de pin si maslini.

Astfel, pe coasta de sud-vest, la 39 km de capitala Limenas, se intinde una dintre cele mai mari si mai populare plaje ale insulei, cunoscuta ca si Trypiti. Frumusete naturala a acestei plaje consta in stancile abrupte acoperite de vegetatie densa si copaci inalti, pestera a carei iesire conduce catre mare, nispul alb si apele albastre bogate in viata marina, toate acestea combinandu-se pentru a crea un cadru fantastic menit sa capteze atentia vizitatorilor.

O alta plaja la fel de interesanta, este cea de pe coasta estica a insulei, situata chiar sub stanca unde se afla Manastirea Arhanghelului Mihail, cunoscuta ca si Livadi, populara in randul excursionistilor si a celor ce vin cu rulote, oferind oportunitati excelente de campare.

La doar 2 km de capitala se intinde o plaja lunga de nisip, inconjurata de paduri luxuriante si casa a unor scoci de dimensiuni mari, numita plaja Makriammos (ceea ce semnifica “plaja lunga”). Pe plaja, turistii vor gasi umbrele si sezlonguri de inchiriat, dar si posibilitatea practicarii unor sporturi acvatice.

La sud de plaja Makriammos se remarca Chrissi Amoudia (Plaja Aurie), ideala pentru copii mici datorita apelor de mica adancime, fiind una dintre cele mai frumoase plaje din intreaga Mediterana, dar si una dintre cele mai curate, fiind astfel recompensata cu “Steagul Albastru”.

Plaja Pefkari din sudul insulei dispune de doua plaje cu nisip, destul de populare in randul turistilor, oferind o serie de facilitate, cum ar fi: sezlonguri, restaurante, baruri, taverne, chiar si un chiosc mic, posilitatea practicarii sporturilor nautice – jet-schi, parapanta, plimbarea cu banana, etc.

Asa cum indica si numele, Paradise Beach este cea mai buna plaja a Insulei Thassos, ce seamana cu un paradis tropical, inconjurat de paduri, fiind binecuvantat cu nisip fin si ape cristaline de mica adancime. Este singura plaja unde se poate practica nudismul si locul ideal pentru practicarea windsurfing-ului si volley.

La doar 10 km de sud-vestul capitalei se afla una dintre cele mai frumoase si mai linistite statiuni, Skala Potamias, care a cunoscut faima abia in ultimi ani. Plaja cu nisip fin dipsune de umbrele si sezlonguri, dar si de baruri cu bauturi si gustari reci, iar padurile de pin ce o inconjoara ofera un cadrul remarcabil pentru turisti. Este ideala pentru familiile cu copii mici.

Astfel, soseaua principala a insulei Thassos este una dintre cele mai bune oferind vizitatorilor accesul catre oricare dintre plajele sale, plaje unice in felul lor, de la cele cu umbrele si sezlonguri, destul de aglomerate in sezonul turistic de varf, la cele pustii, linistite, ideale pentru cei care vin aici sa se relaxeze!

Localizare

GPS - Latitudine: 40.623219, Longitudine: 24.538980

Mareste harta

Legenda

 • Plajele din Insula Thassos
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Plajele din Insula Thassos

Insula Thassos