Plajele din Insula Zakynthos

Insula Zakynthos este considerate una din cele mai frumoase insule grecesti, in mare parte datorita plajelor de aici, curate, cu apa curate, de un albastru- azur, cu golfuri ascunse si stanci, de care se lovesc incontinuu, inca de pe vreme zeilor, apele Marii Ionice. Printre plajele ce pot fi vizitate aici se numara:

Plaja Laganas- este situata in partea sudica a insulei, intr-un golf de 9 km, foarte aproape de capitala acesteia, fiind printre cele mai frumoase din statul elen. Aici pot fi intalnite numeroase taverne, baruri, hoteluri si se permite practicarea diverselor sporturi nautice, cum ar fi scufundari sau windsurfing. Este o plaja foarte curata, aici fiind locul in care poate fi vazuta broasca testoasa de mare Caretta-Caretta. Plaja Laganas apartine de Parcul National Maritim, fiind protejata de catre statul elen.

Argassi- plaja din acest satuc dspune de umbrele, sezlonguri si numeroase oportunitati de practicare a sportului. Este o plaja care se preteaza foarte bine, familiilor cu copii mici.

Keri- este o plaja mai deosebita, in sensul ca, turistii pot sa stea pe malul marii, la plaja, sub numerosii arbori care s-au dezvoltat aici. De asemeni sunt montate banci, pe care turistii se pot odihni admirand privelistea incantatoare sau pot privi rasaritul. Plaja este cu nisip si ingusta, insa turistii au si alte posibilitati de petrecere a timpului, cum ar fi tavernele, cafenelele si barurile de aici, dar si concerte live. Aici functioneaza si o scoala destinata scufundarilor dar si un centru de unde se pot inchiria diverse ambarcatiuni.

Kalamaki- situate in sud estul insulei, este o plaja mai retrasa, dar cu nisip auriu si fin, destinata familiilor, dar de pe care se poate admira plaja Laganas. Face parte din Parcul National Maritim, aici regasindu-se broastele testoase ce vin pentru a-si depune ouale. Sporturile nautice sunt interzise.

Tsilivi- este o plaja foarte frumoasa, situate la 5 km de Zakynthos, ce permite practicarea sporturilor nautice. Locatia este preferata de tineri, aici existand numeroase baruri, cluburi, dar si sporturi nautice de genul schi nautic, para sailing sau windsurfing. Plaja de aici este nominalizata cu steagul albastru, ceea ce insemna ca este o plaja foarte curate, cu apa limpede si nisip fin, auriu.

Alykanas- este localizata intr-un minunat golf, imprejmuit de munti. Plaja este lata, cu nisip foarte fin, auriu. In aceasta zona, apa are o adancime foarte mica la tarm, ceea ce o face prielnica familiilor cu copii. Turistii au la dispozitie numeorase baruri si taverne.

St Nicholaos- plajele de aici sunt foarte intinse, au nisip fin. Aici functioneaza un centru pentru scufundari. Apa este foarte curate si peisajul superb; pot fi vazuti palmieri, corali. Turistii se pot plimba si cu balonul deasupra itnregului tinut de vis.

Gerakas- este localizata mai departe de capitala Zakynthos, se bucura de o plaja cu nisip, lunga si foarte frumoasa. Turistii ajunsi aici, sunt impresionati de culoarea deosebita a apei- turcoaz. Si in aceasta zona pot fi vazute testoase.

Navagio- este considerata una dintre cele mai superbe plaje din intreaga lume. Culoarea apei este deosebita, un albastru regasit doar aici. Plaja de aici este mai putin aglomerata, chiar pustie in unele locuri, ceea ce ii confera un anumit mister; nu are nisip ci pietricele de mici dimensiuni, de culoare alba. Plaja este situata intr-un mic golf, fiind strajuit de stanci inalte din calcar.

Exista numeroase alte plaje superbe pe aceasta insula, care isi asteapta vizitatorii, oferindu-le peisaje de vis, distractie si liniste deopotriva si numeroase posibilitati pentru petrecerea unei vacante de neuitat.

Localizare

GPS - Latitudine: 37.765831, Longitudine: 20.921921

Mareste harta

Legenda

 • Plajele din Insula Zakynthos
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Plajele din Insula Zakynthos

Insula Zakynthos