Plajele din Malaga

Pe langa faptul ca orasul Malaga reprezinta capitala cosmopolita a Coastei Soarelui (Costa del Sol) ce se bucura de accesul spre Marea Mediterana, beneficiaza si de unele dintre cele mai frumoase plaje ale acestei regiuni.

De-a lungul celor 14 km de coasta, Malaga ofera turistilor un total de 16 plaje, dotate cu cai de comunicatie excelente, fiind separate de traficul urban printr-o serie de esplanade, ce le transforma in adevarate paradisuri si oaze de liniste.

Aceasta locatie, ofera turistilor avantajul de a combina, intr-o singura destinatie, cultura, posibilitatea de a vizita o serie de monumente si muzee, de gusta din bucatele traditionale cu plimbarile de-a lungul plajelor minunate sau cu oportunitatea de a sta la soare si a face baie in mare. Accesul catre aceste plaje poate fi facut prin intermediul autobuzului nr. 11, ce pleca din Paseo del Parque.

Temperatura medie si valorile ridicate ale duratei de stralucire a soarelui, fac din Malaga destinatia perfecta de vacanta pentru intreaga familie, oferind conditii excelente de petrecere a timpului liber de-a lungul coastei sale aproape timpul anului, fiind destul de populara in intervalul cuprins intre lunile mai – septembrie. Pe langa toate acestea, plajele de aici pun la dispozitia vizitatorilor posibilitatea de a practica o serie de sporturi si realizarea unor activitati pe apa, asa cum este windsurfing-ul, navigatia, schiul nautic, parasutismul deasupra marii, pescuitul, sau chiar inchirierea unor hidrobiciclete.

Astfel dintre cele 16 plaje ce alcatuiesc linia de coasta a orasului, se remarca cele pline de viata, situate mai aproape de oras, asa cum este La Malagueta – accesibila prin intermediul promenadei Pablo Ruiz Picasso, cu barurile si restaurantele pline atat in timpul zilei, cat si noaptea; La Caleta – adiacenta plajei La Malagueta, lunga de 1 km si paralela cu blocurile inalte ale orasului; Pedregalejo – recompensata cu Steagul Albastru pentru apele si nisipul sau curat, destinatia preferata a familiilor, si plaja San Andreas.

Pentru acei ce cauta linistea, orasul Malaga le pune la dispozitie o serie de plaje mai izolate de centru, asa cum sunt Campo de Golf si San Julian Guadalmar, destinate nudistilor, sau plajele formate in micutele golfuri, cu farmecul lor aparte, asa cum este Penon del Cuervo sau Banos del Carmen, favorita pentru practicarea pescuitului si situata de-a lungul promenadei Pablo Picasso.

De asemenea, toate plajele pun la dispozitia turistilor o serie de cafenele (“Chiringuitos”) si restaurante, acestea fiind adevarate sanctuare ale bucatariei traditionale orasului Malaga, unde pestele putin prajit (“pescaito frito”) si sardinele la gratar sunt cele mai cerute preparate. In plus, foarte multe cluburi sunt deschise in timpul zilei, pentru ca noaptea, distractia sa se mute chiar pe malul marii!

Localizare

GPS - Latitudine: 36.719662, Longitudine: -4.369300

Mareste harta

Legenda

 • Plajele din Malaga
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Plajele din Malaga