Plajele Orasului Newquay

Plajele din jurul orasului Newquay si in general de pe coasta Cornwall sunt unele din cele mai fine din Europa, ba chiar din lume, ar zice unii. Acea combinatie speciala dintre apele aduse de curentul golfului si nisipul galben pal, ofera acestor plaje o alura tropicala, caracteristica plajelor pe care le vedem in brosurile de turism. Aici gasim plaje cu deschidere ampla si dune de nisip, plaje retrase, cunoscute doar de foarte putini localnici, piscine naturale create intre stanci, plaje unde surferi cu costume de neopren se aduna deasupra valurilor asemenea focilor, plaje dedicate familiilor cu copii, cu inghetata si castele din nisip si plaje secrete la care doar marea poate ajunge.

Plajele excelente din Newquay au avut un rol major in faptul ca orasul a ajuns cea mai cunoscuta statiune din regiunea Cornwall. Valurile sunt excelente pentru surf, fapt pentru care surferii din Marea Britanie considera acest oras a doua lor casa. Toate plajele din oras sunt foarte aproape de parcarea supraetajata din centru, fapt pentru care va indemnam sa folositi aceasta parcare deoarece, in timpul verii, orasul devine foarte aglomerat. Speram ca acest ghid va va ajuta sa gasiti plaja potrivita pentru dumneavoastra, fie ca sunteti interesati de o vacanta cu familia, un golf retras in care va puteti relaxa sau doar de surfing.

Plaja Crantock, situata in vestul orasului si este renumita pentru nisipurile aurii ce o acopera. Intinderea de nisip masoara mai mult de un kilometru si si-a primit denumirea de la localitatea vecina Crantock, localitate ce se afla la aproximativ 3 kilometri de Newquay. In partea de nord-est a plajei se afla estuarul raului Gannel, estuar ce separa plaja de Pentire Headland. Aceasta plaja este preferata de localnici in timpul sezonului estival deoarece este mai retrasa fata de celelalte si este foarte linistita. Plaja are o parcare proprie si toalete. Un mic cafe-bar serveste racoritoare pe plaja de-a lungul sezonului estival.

Plaja Fistral este cea mai populara plaja din Newquay. Localizata la vestul orasului, plaja este renumita pentru nisipurile aurii si valurile perfecte pentru surfing si reprezinta motivul principal pentru care Newquay este considerat orasul european al surferilor. Salvamarii sunt prezenti in fiecare zi a sezonului estival.

Plaja Lusty Glaze, a carei denumire se traduce in Cornwall: un loc de unde poti vedea barci albastre. Acest superb golf este adapostit natural de stanci foarte inalte. Plaja Lusty Glaze este deschisa tot anul, gratis, atat pentru localnici cat si pentru turisti. In ziua de azi, plaja reprezinta sediul Asociatiei Nationale a Salvamarilor. Golful a fost concesionat in anul 1999 de Jeremy si Tracey Griffiths si de-a lungul timpului a suferit imbunatatiri majore in ceea ce priveste comfortul turistilor. Plaja dispune de o cresa, bar si restaurant, magazin, cafe-bar, gratare, un shop de unde iti poti inchiria articole de plaja si toalete dotate cu camera pentru schimbarea copiilor.

Polly Joke este o plaja atractiva din nord-vestul orasului acoperita cu nisip fin si auriu. Acest micut golf este in general mai liber decat plajele din jurul lui, datorita faptului ca, pentru a ajunge acolo, trebuie sa mergi aproximativ 10 minute pe jos de la cea mai apropiata parcare.

Watergate Bay este un golf cu o deschidere ampla de aproape 3 kilometri. Desi plaja este situata la poalele unor stanci foarte abrupte, exista numeroase cai de acces. Plaja dispune de toalete foarte curate si de salvamari pe tot parcursul sezonului estival.

Localizare

GPS - Latitudine: 50.417210, Longitudine: -5.073320

Mareste harta

Legenda

 • Plajele Orasului Newquay
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Plajele Orasului Newquay