Pontonul si Plajele din Oostende

In mod cert una din atractiile principale ale orasului Oostende sunt plajele si pontonul. Desi climatul Belgiei nu este la fel de cald ca in sudul Europei, curatenia plajelor, linistea marii, nisipul fin, moale de culoare alba, hotelurile de lux, preturile accesibile si numeroasele obiective turistice, determina in fiecare sezon estival mii de turisti sa aleaga ca destinatie pentru vacanta lor plajele din Oostende.

Plajele belgiene au o lungime de 67 de kilometri, deci puteti sta fara grija, chiar daca acestea pot parea foarte aglomerate, mereu veti gasi un loc pentru a va bucura de soare si de peisajul minunat oferit de Marea Nordului.

Totodata, va puteti relaxa la o plimbare de seara pe ponton unde veti putea admira diferite specii de animale marine, intrucat acesta se intinde 20 de metri in mare si daca sunteti norocosi veti avea parte de imagini splendide oferite de apus de soare. Pontonul a fost construit de Academia Marina Belgiana pentru a-si ancora navele, dar in prezent este dezafectat.

Plajele orasului Oostende sunt cele mai aglomerate de pe litoralul belgian, mai ales in sezonul de varf in lunile iulie-august, fiind preferate de turisti datorita atmosferei intime, linistitoare si relaxante.

In apropierea plajelor, la doar cateva minute de mers pe jos veti regasi majoritatea facilitatilor de care aveti nevoie, cum ar fi terase, restaurante, minibaruri, dar si un supermarket la 50 de metri.

Pentru o vacanta relaxanta, iubitorii de soare si liniste pot apela cu incredere la hotelurile si pensiunile de pe plajele deosebite ale orasului Oostende. Peste 20.000 de turisti vin, anual, aici, pentru a se bucura de frumusetea plajelor si pontnukui ce poarta renumele acestui oras departe, si pentru a degusta bunatatile si bauturile oferite de localurile si cafenelele ce le marginesc. Locanicii prefera deseori sa mearga sa admire apusul de pe ponton, obicei adoptat foarte repede de oricare turist aflat in trecere prin orasul Oostende.

Localizare

GPS - Latitudine: 51.226879, Longitudine: 2.901590

Mareste harta

Legenda

 • Pontonul si Plajele din Oostende
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Monica Giam

Oostende! Marea Nordului,calda si primitoare! Apa calda, in ciuda vremii racoroase care a fost in Belgia, in ultima perioada! O faleza, pe care iti este mai mare dragul sa te plimbi, fara sa iti fie teama ca iti rupi picioarele! Un nisip fin, pe care poti pasi fara nici un stres, fara sa te uiti pe unde calci, ca nu cumva sa te tai in scoici! Oameni primitori si zambareti pe langa tine, care te fac intr'adevar sa simti cu adevarat, sensul notiunii de "turist"! Terase micute si lipsite de inghesuiala, unde iti poti savura mancarea si bautura, in cea mai mare liniste! Ospatari si vanzatori de la tarabe, foarte curat imbracati si deosebit de amabili cu oricine ii ruga ceva! Toate aceste lucruri, alaturi de marele atuu al celor din statiune, faptul ca, daca nu te descurci in limba flamanda, TOATA LUMEA VORBESTE LIMBA ENGLEZA, (sau macar inteleg ce li se spune chiar si in franceza), fac din acest loc, unul in care poti spune cu mana pe suflet,ca vei reveni cu mare drag! 27.08.2017

Oostende