Submarinul Galben din Tenerife

Cunoscut ca si Sub Fun Chico, submarinul galben efectueaza excursii subacvatice in sudul insulei Tenerife, cu plecare din portul San Miguel, inca din anul 2007, aceasta datorita succesului avut in insula Lanzarote, in Portul Calero, cand submarinul Sub Fun Tres a fost lansat pentru prima oara in anul 1997.

Sumarinul Sub Fun Chico a fost conceput si construit in Finlanda, costul acestui proiect ridicandu-se la o valoare de aproximativ 3,5 milioane $. Avand o lungime de 18,5 m, o latime de 4 m si o inaltime de 6,5 m, submarinul de 106 t poate cobora la o adancime de maxim 60 m si dispune de o capacitate de 48 de persoane, inclusiv echipajul.

Fiecare excursie subacvatica dureaza aproximativ o ora, inclusiv imbarcarea si dedarcarea, timp in care, un ghid, va oferi informatii in limba germana, engleza si spaniola despre istoria submarinului dar si despre calatoria in sine. Cabina cu cele 22 de ecrane cu diametrul de 800 mm si 2 ecrane mai mari, cu diametrul de 1600 mm, este mentinuta in conditii atmosferice normale, astfel incat femeile insarcinate si persoanele cu probleme cardiace si auditive, nu vor fi afectate in nici un fel.

Plimarile cu submarinul au loc de luni – sambata, de patru ori pe zi, in general la orele 10.00, 11.00, 12.00 si 14.00, pasagerii trebuind sa se prezinte cu 30 de minute mai devreme, la receptie, inainte de a se imbarca. Pretul biletului unei calatorii este de 48 €/ adult si 28 € pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 2 si 14 ani. Datorita unor probleme de siguranta, copiii care nu au implinit inca varsta de 2 ani, nu sunt acceptati in submarin.
Stancile Los Gigantes

Pe coasta de vest a insulei Tenerife, in cadrul municipalitatii Santiago del Teide, se ridica din mare pana la o altitudine de 800 m, Stancile Gigantilor (Acantilados de los Gigantes), sau asa cum erau cunoscute in perioada populatiei “guanches”, “Zidurile Iadului”. Aceste ziduri verticale ofera una dintre cele mai frumoase privelisti catre insula Tenerife, fiind totodata si cele mai inalte stanci ale arhipelagului canarian.

Stancile Gigantilor reprezinta si casa unei plaje nisipoase, destul de mica, preferata celor ajunsi aici cu familia, dar si a unui port de agrement. Datorita locatiei panoramica si a vremii favorabile de aici, la poalele acestor ziduri a fost infiintata, inca din anii 1960, in urma unor investitii engleze, statiunea omonima, Los Gigantes. Aceasta zona se afla la o distanta de 125 m de capitala Santa Cruz de Tenerife si 45 km de aeroportul international.

Dincolo de aceste stanci se inalta muntii Teno, ce se intind de-a lungul coastei de nord-vest a insulei, iar in partea de sud a statiunii Los Gigantes, se gaseste vechiul sat de pescari, Puerto Santiago, dar si statiunea Playa de la Arena. Deoarece a fost edificat in fata stancilor, statiunea Los Gigantes dispune de unele stradute destul de inguste, intortocheate si abrupte, iar in centrul sau se afla o zona pietonala construita in jurul unei biserici destul de vechi, ce ofera o mare varietate de baruri, restaurante si magazine.

Los Gigantes reprezinta si locul perfect pentru realizarea unor excursii cu barca ce implica scufundarile, navigarea pe mare si pescuitul la mare adancime, toate acestea fiind oferite de catre portul de agrement al statiunii. Foarte aproape de port, de-a lungul plajei cu nisip negru – Playa de los Gigantes, vizitatorii isi pot incanta papilele gustative cu tot felul de bucate traditionale arhipelagului canarian oferite de catre restaurantele si barurile de aici.

Localizare

GPS - Latitudine: 28.025621, Longitudine: -16.606930

Mareste harta

Legenda

 • Submarinul Galben din Tenerife
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Submarinul Galben din Tenerife