Teatrul National din San Salvador

Teatrul National din San Salvador este cel mai vechi teatru din America Centrala, cu o capacitate de 650 de persoane. Cladirea este frumoasa, cu opere franceze din Renastere pictate pe pereti si opere de arta detaliate pe tavan. Teatrul ofera spectacole de teatru si concerte muzicale si in prezent.

Constructia Teatrului a inceput la 3 noiembrie 1911, sub indrumarea arhitectului francez Daniel Beylard. Teatrul a fost inaugurat in martie 1917. Acesta a fost decorat de catre arhitectul italian Lucio Capellaro, iar sala sa este una dintre cele mai frumoase si elegante in America Centrala.

Proiectul arhitectural al Teatrului a fost ales in urma organizarii unui concurs. Premiile pentru primele doua locuri au fost 8.000 si 4.000 de franci. Candidaturile au fost examinate de o comisie formata din inginerii José E. Alcaine, Luis Fleury si Fuentes Aurelio. Cele 12 planuri prezentate au fost din urmatoarele tari: 5 din Franta, doua din Statele Unite, una din Principatul Monaco, una din Italia si 3 din El Salvador. Proiectul castigator a fost "Melpemone", realizat de catre arhitectul francez Daniel Beylard. Contractul de constructie a fost atribuit firmei Ferracutti Y CIA.

Dupa 59 de ani de activitate permanenta, in 1976, un proces de remodelare a inceput sub conducerea arhitectului din Salvador, Ricardo Jiménez Castillo. Fondurile au fost asigurate de Guvernul din El Salvador. Castillo a angajat un grup select de artisti care sa contribuie la renovarea cladirii: Roberto Salomón, pentru a stabili cerintele etapei contemporane, Simón Magaña, pentru decorare, Carlos Cañas pentru elaborarea de picturi murale si Margarita Álvarez de Martínez pentru opera de arta care impodobeste usile cladirii. Ulterior, artizani din Ilobasco s-au alaturat echipei.

Pentru constructia Teatrului National au fost folosite mai multe stiluri arhitecturale: Versailles, Rococo, romantism si Art Nouveau cu accente regionale. O parte din mobilier a fost elaborat chiar in teatru, restul de mobilier, covoare, fotolii, stranele au fost importate din Statele Unite. Cortina si sistemul de iluminat au fost aduse din Austria.

In 1977, maestrul artizan Cañas Carlos a pictat cupola din holul mare cu fresca intitulata "Convergenta culturala", care ocupa o suprafata de 230 m2. Datorita acestui lucru, ambianta aminteste de sala mare a Palatului Garnier, decorat cu opere de arta.

Reinaugurarea Teatrului National a avut loc la 05 noiembrie 1978 cu prezentarea Premiului National al Culturii, acordat de Antonio Salazar si Dr. Julio Fausto Hernández. In anul urmator, la 16 februarie 1979, Teatrul National a fost declarat monument national de catre Adunarea Legislativa. De atunci, acesta si-a mentinut activitatea constanta cu piese de teatru, muzica, dans, recitaluri, conferinte, precum si evenimente de mare importanta din viata politica si culturala din El Salvador.

Localizare

GPS - Latitudine: 13.698567, Longitudine: -89.192595

Mareste harta

Legenda

 • Teatrul National din San Salvador
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Teatrul National din San Salvador

San Salvador