Informatii utile Djibouti

Date generale


Capitala: Djibouti
Moneda: Franc djiboutian (DJF)
Limba oficiala: Franceza, Araba
Fus orar: GMT 03:00
Religie: Musulmani (96.9%), Crestini (2.3%), Alte religii (0.8%)

Djibouti este recunoscuta pentru


acvariu
arhitectura
cazinou
monumente
snorkeling

Cand este indicat sa vizitati Djibouti

Tara beneficiaza de o clima arida, caracterizata prin temperaturi foarte ridicate. Intre octombrie si aprilie, temperaturile sunt mai usor de suportat, cu cantitati reduse de precipitatii. Cea mai ploioasa luna este martie, iar temperaturile cele mai ridicate se inregistreaza in luna iunie, cand si precipitatiile sunt foarte reduse. Datorita pozitionarii geografice in regiunea ecuatoriala, Djibouti este una dintre tarile cu cele mai ridicate temperaturi de pe mapamond, in special, intre iunie si septembrie, se intalnesc frecvent intre 38° si 45ºC, in timp ce in capitala Djibouti, temperaturile sunt mai suportabile, situandu-se in jurul a 31 de grade. In restul tarii, media temperaturilor se situeaza in jurul a 40 de grade. Cea mai calduroasa ramane luna iulie cu 40 °C, la umbra. Perioada ideala pentru a va petrece vacanta in aceasta tara sunt lunile decembrie si ianuarie, cu o medie de 23 de grade C.

Temperaturi medii lunare in Djibouti

Ce sa luati in bagaj

Djibouti este o tara predominant musulmana si destul de conservatoare, iar restrictiile cele mai importante se impun in timpul Ramadanului. De asemenea, sunt de evitat tinutele mai excentrice sau tranparente, iar femeile trebuie sa–si acopere bratele si picioarele. In general, incercati sa puneti in bagaje doar strictul necesar, tricouri, bluze, camasi, deschise la culoare. Nu utiati produsele de igiena personala, cremele de protectie solara, ochelari de soare, filtru de apa, trusa de prim ajutor, incaltaminte cat mai comoda, o esarfa pentru doamne, o jacheta si camera foto, bineinteles.

Viza turistica pentru Djibouti

Pentru a calatori in Djibouti, cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, care se obtine in sistem VOA, valabila pentru cetatenii UE, care nu au reprezentata diplomatica a statului Djibout in tara de origine. Viza se acorda cu o valabilitate de maximum 3 luni, in baza pasaportului, a itinerariului de vacanta pe care trebuie sa il solicitati agentiei de turism si a achitarii tarifului de 65 USD.