Ghid turistic Roseau

Recomandat pentru: gradina botanica, plaja, snorkeling, cascada, natura, drumetii

Despre Roseau

Roseau este capitala si cel mai mare oras din Dominica. Acest oras este inconjurat de Marea Caraibilor, raul Roseau si Morne Bruce. Roseau este situat in partea de vest a coastei Dominica, si este prevazut cu o combinatie de arhitectura moderna si coloniala (stil francez). Pe de alta parte, Roseau este cel mai important port din Dominica. Din acest port se exporta ulei de banane, dafin, legume, grapefruit, portocale si cacao. Sectorul serviciilor este, de asemenea, o mare parte a economiei locale.

Peisajul din apropierea orasului este caracterizat de prezenta lacului Boiling la 10.5 km est, a Parcului National Morne, a catorva cascade, izvoare termale si platouri pitoresti.

In ceea ce priveste clima orasului, retineti ca este caracterizata de temperaturi relativ constante pe tot parcursul anului, cu temperaturi medii ridicate in general, intre 28 si 31 ° C si temperaturi medii scazute intre 19 si 23 ° C. Precipitatiile sunt comune pe tot parcursul anului.

In Roseau veti putea vedea case mici modeste, dar si structuri moderne din beton. In oras nu veti vedea foarte multe spatii verzi, insa acesta este incadrat in fiecare directie de elemente naturale. Gradina Botanica pe care o puteti vizita in oras este deosebita prin flora pe care o gazduieste. Putine locatii din Caraibe au o astfel de gradina botanica.

In oras exista cateva exemple ale arhitecturii din vestul Indiei. O mare parte din influenta franceza este de gasit de-a lungul strazii Regele George al V-lea. Este, de asemenea, de remarcat Cartierul Francez din Roseau. Pe de alta parte, bisericile din Roseau sunt exemple bune ale prezentei influentei europene in Dominica. Catedrala Romano-Catolica este un exemplu al stilului romanic-gotic, iar Biserica Anglicana este un exemplu al stilului georgian.

In orasul Roseau, exista multe oportunitati de recreere. Multe persoane cauta linistea Gradinii Botanice pentru o evadare din cotidian. Orasul este un loc popular si pentru meciurile de cricket. Fotbalul este un sport popular, in oras existand mai multe terenuri (la Newtown, Potters Ville si Estate Bath), dar si un stadion la Windsor Park. Terenuri de tenis private sunt situate pe High Street, terenuri de netball si de baschet, de asemenea, abunda in liceele principale ale orasului.

In oras nu exista lanturi hoteliere celebre. Cel mai bun hotel la care va puteti caza este Young Hotel Fort. Veti gasi, de asemenea, mai multe pensiuni intre care puteti alege pentru a va caza.

Roseau