Informatii utile Ecuador

Date generale


Capitala: Quito
Moneda: Dolar american (USD)
Limba oficiala: Spaniola
Fus orar: GMT -06:00 - GMT -05:00
Religie: Crestini (94.1%), Alte religii (5.9%)

Ecuador este recunoscuta pentru


plaja
biserici
natura
relaxare
istorie
vulcan
cultura

Cand este indicat sa vizitati Ecuador

Sezonul de varf turistic din aceasta tara coincide cu perioada de vacanta a ecuadorienilor, dar si cu cea a europenilor si a celor din America de Nord, ce are loc de la jumatatea lunii decembrie si pana in luna ianuarie, dar si in perioada dintre lunile iunie – august, cand capacitatea structurilor de primire cu functiuni de cazare este destul de ridicata, iar rezervarea trebuie facuta cu cateva luni inainte. Pentru acei turisti care intentioneaza sa-si petreaca vacanta aici, mai ales in perioada desfasurarii festivalurilor locale, este recomandata, de asemenea, ca rezervarea la unul dintre hotelurile orasului sa fie facuta in prealabil.

Temperaturi medii lunare in Ecuador

Limba oficiala in Ecuador

Tara vorbitoare de limba spaniola, Ecuador reprezinta un taram incarcat de istorie si cultura, ce se ridica din mare pana spre culmile muntilor Anzi, cu peisaje ce variaza de la paduri tropicale luxuriante la cei mai inalti vulcani ai lumii. Fie ca vor explora minunatele biserici ale capitalei tarii – Quito, ca vor face rafting de-a lungul raurilor tributare Amazonului, vor escalada acoperisul Americii de Sud, sau se vor plimba prin satele unice neschimbate de vreme, turistii care ajung pe aceste meleaguri vor avea ce povesti celor dragi, revenind mereu, de la an la an.

Transportul in Ecuador

Deoarece Ecuadorul este una dintre cele mai mici tari ca si suprafata a Americii de Sud, nu este foarte dificil de strabatut de la un capat la celalalt. Insa, cel mai rapid si mai ieftin mod de a ajunge de la o destinatie la alta este prin intermediul transportului aerian, unde costul unui bilet in cazul zborurilor interne intre marile orase variaza intre 50 $ – 90 $. Foarte rar, turistii aleg autobuzele ca si mijloc de transport catre Ecuador. Majoritatea drumurilor conduc catre Quito, iar cele mai frecventate destinatii sunt cele intre capitala si orase precum Riobamba, Banos, Otavalo si Cotopaxi, dar si traseul dintre orasele Cuenca si Guayaquil.

Gastronomia Ecuadoriana

Tara este recunoscuta si pentru fructele sale exotice, fructele de mare de o calitate superioara, precum si pentru cartofii cultivati in Anzi, preparatele din bucataria traditionala variind de la o regiune la alta. Astfel, daca localnicii care traiesc in regiunea de coasta prefera sa consume fasole, peste si banane, atunci cei din regiunea montana sunt renumiti pentru bucatele lor ce includ orez, carne si malai. Insa, in cele mai multe zone din Ecudor masa traditionala este alcatuita din trei feluri de mancare: supa care poate fi “Chupe de Pescado” (supa de peste), “Locro” (preparata cu avocado, branza si cartof) sau “Yagaurlocro” (supa de cartof), urmata de feluri doi alcatuit din orez si o proteina, cum ar fi carnea sau pestele, si desertul, care se termina cu o cafea, toate pentru numai 2 $. La restaurantele de lux, unde o masa costa mai mult de 4 $, turistul ar trebuie sa stie ca aici se adauga o taxa pentru servicii de 10 %, dar si 12 % din impozitul pe vanzari.

Shopping in Ecuador

Odata cu imbunatatirea calitatii vietii in Ecuador, s-a dezvoltat si conceptul de centru comercial, astfel incat in marile orase s-au deschis o serie de magazine ce pun la dispozitia turistilor diferite produse de imbracaminte, obiecte de artizanat, carti, suveniruri etc. Printre cele mai mari astfel de centre comerciale se remarca cele din Quito – “Centrul Comercial Quicentro”, deschis zilnic in intervalul orar 10.00 – 20.30; “Mall El Jardin”; “El Bosque”; “Caracol”; etc., din Guayaquil – “Mall del Sol”; “Rio Centro Los Ceibos”; “San Marino Mall” etc., din Cuenca – “Alcamo”; “El Mirador”, situat pe Bulevardul Del Mediterraneo etc.

Viza turistica in Ecuador

Incepand cu data de 28 iunie a anului 2008, conform dispozitiei data de presedintele Republicii Ecuador, cetatenii de orice nationalitate pot intra in tara fara a avea nevoie de viza si pot sta aici pe o perioada de pana la 90 de zile, aceasta deoarece se urmareste promovarea turismului, consolidarea relatiilor dintre Ecuador si celelelate state ale lumii, dar si a principiului libera circulatie a persoanelor. Prelungirea vizei se poate face doar in orasele Quito si Guayaquil. Cu toate acestea, cetatenii columbieni trebuie sa prezinte un pasaport valabil pentru o perioada de cel putin 6 luni pentru a putea intra in tara, iar cetatenii din Republica Populara Chineza care traiesc in Statele Unite trebuie sa fie detinatori ai cardului verde, inainte de calatoria spre Ecudor. In plus, turistul are nevoie de o dovada de calatorie, precum si de fonduri suficiente pentru sejurul acestuia (este recomandat ca macar 20 $/zi), iar la imbarcarea in avion spre Quito, este nevoie de prezentarea biletului dus-intors sau a vizei de rezident.