Informatii utile Insulele Galapagos

Date generale


Moneda: Dolar american (USD)
Limba oficiala: Spaniola
Fus orar: GMT -06:00

Insulele Galapagos este recunoscuta pentru


testoase
pinguini
alte atractii

Cand este indicat sa mergeti in vacanta in Insulele Galapagos

Avand avantajul de a fi izolat de continent, acest paradis reprezinta destinatia perfecta in orice perioada a anului, indiferent de sezon. Acestea sunt caracterizate prin doua anotimpuri: unul cald si plois din luna decembrie pana in luna iunie, cu temperaturi medii intre 26 – 30 C, in timp ce in perioada dintre lunile iunie – noiembrie, vremea este mai rece, cu temperaturi medii cuprinse intre 20 – 24 C ziua, devenind si mai scazute in timpul noptii. Insa, sezonul de varf pentru organizarea excursiilor in aer liber este considerat a fi din luna decembrie – mai, cand vremea este mai calda iar marea nu mai este asa agitata; la fel de populare sunt si lunile de vara (iunie – august), cand animalele sunt extrem de active, iar pentru acei turisti dornici de scufundari, perioada perfecta incepe in luna iulie si se termina in luna noiembrie, cand in adancuri pot fi gasiti rechinii – balena.

Temperaturi medii lunare in Insulele Galapagos, Ecuador

Foarte multi tur-operatori considera ca in perioada dintre lunile aprilie – mai si octombrie – noimebrie, turismul in Galapagos scade foarte mult, drept urmare scad si tarifele, cu scopul de a atrage cat mai multi pasageri la bord.

Modalitati de plata in Insulele Galapagos

Atat Ecuadorul, cat si Insulele Galapagos, folosesc ca si moneda oficiala, dolarul american. MasterCard si Visa sunt cele mai frecvent acceptate carti de credit din interiorul arhpelagului, in timp ce American Express este cel mai putin utilizat. Singura banca care functioneaza se numeste „El Banco del Pacifico”, si poate fi gasita atat in orasul Puerto Ayora, de pe Bulevardul Charles Darwin, cu program de functionare de luni – vineri, in intervalul orar 08.00 – 15.30, si in ziua de sambata intre orele 09.30 – 12.30, dar si in orasul Puerto Baquerizo Moreno, de pe strazile Malecon Charles Darwin si 12 Februarie (cu deschidere spre ocean), deschisa de luni – vineri, intre orele 09.00 – 16.00.

Taxe in Insulele Galapagos

La sosirea pe insule, toti vizitatorii sunt nevoiti sa plateasca o mica taxa de intrare de 100 $/persoana, necesara protejarii si conservarii acestor insule, taxa care este astfel distribuita: 40 % catre Parcul National Galapagos; 20 % municipalitatilor; 10 % guvernului provinciei Galapagos; 10 % Institutului National Galapagos; 5 % rezervatiei marine; 5 % Sistemului de carantina si inspectie a provinciei Galapagos; 5 % Serviciului Parcului National si 5 % Armatei Nationale.

Viza turistica in Insulele Galapagos

Pentru a putea intra pe teritoriul Insulelor Galapagos nu este nevoie decat de un pasaport valabil, care permite turistului sa locuiasca aici nu mai mult de 90 de zile. De asemenea, vizitatorii trebuie sa poarte asupra lor Cardul de Control al Traficului („Targeta de control de transito”), menit sa ajute la control imigratiei catre insule, emis de catre INGALA – agentia guvernamentala a Ecuadorului care reglementeaza toate lucrurile legate de Insulele Galapagos. Acest card poate fi procurat din aeroportul din Quito sau din cel al Guayaquil-ului, inainte de calatoria spre arhipelag.

Shopping in Insulele Galapagos

Pentru acei turisti interesati de cumparaturi, Insulele Galapagos dispune de cateva centre comerciale in insulele San Cristobal si Santa Cruz, cu program de functionare de luni – sambata, in intervalul orar 10.00 – 19.00. Vizitatorii pot achizitiona de aici tricouri, care sunt foarte cautate, accesibile la fiecare colt de strada, carti postale, brelocuri, harti, bijuterii etc. Dintre aceste magazine, se remarca Galeria de Arta Angelique din orasul Puerto Ayora (insula Santa Cruz), cu o serie de obiecte unice: uleiuri, esarfe de matase, piese de ceramica, oglinzi etc.

Intr-o calatorie spre Galapagos, fiecare turist trebuie sa aiba in bagajul sau camera de filmat, baterii, ochelari de soare, lotiunea de protectie solara, binoclu, sapca, haina de ploaie, pantaloni scurti, tricouri, costum de baie, sosete si un pulover pentru noptile racoroase. Pentru a vizita fiecare insula in parte, excursia se va efectua cu ajutorul unei barci.

Insulele Galapagos