Informatii utile Quito

Date generale


Moneda: Dolar american (USD)
Limba oficiala: Spaniola
Fus orar: GMT -05:00

Quito este recunoscuta pentru


biserici
vulcan
cultura
muzee
centrul istoric

Cand este indicat sa vizitati orasul Quito

In ciuda faptului ca Quito este amplasat la doar 22 km de ecuator, vremea nu este extrem de fierbinte, asa cum se asteapta turistii ce ajung aici, ci beneficiaza de un climat racoros, primavaratic, cu precipitatii medii anuale ce nu depasesc 1000 mm/m2, datorita altitudinii de 2.850 m deasupra nivelului marii la care este situat. Cu o temperatura medie anuala de 14 0C, orasul beneficiaza de doua sezoane: unul uscat, ce dureaza patru luni (iunie – septembrie) si unul umed, ce incepe in luna octombrie si se termina in luna mai.

Temperaturi medii lunare in Quito, Ecuador

Transportul in Quito

In interiorul orasului, vizitatorii se pot plimba cu ajutorul troleibuzelor si autobuzelor din cadrul retelei MetrobusQ, ce circula de la sud la nord, pe o distanta de 30 km, majoritatea avand statia foarte aproape de cartierul La Mariscal, unde sunt concentrate cele mai multe structuri de primire cu functiuni de cazare. Pretul unui bilet pentru o calatorie cu troleibuzul nu depaseste 0,15 $, in timp ce cu autobuzul, variaza intre 0,12 – 0,20 $. De asemenea, exista si foarte multe taxiuri, peste 8.800 inregistrate, unde o plimbare catre centrul orasului de la aeroport, costa nu mai mult de 1 $, dar si posibilitatea inchirierii unei masini sau a unei biciclete.

Un alt mijloc de transport este si cu ajutorul telefericului, ce functioneaza inca din anul 2005 si unde cu ajutorul a 8 cabine, fiecare cu o capacitate de 6 persoane, acesta urca din centrul orasului Quito catre dealul Cruz (Loma Cruz), de pe partea de est a vulcanului Pinchicha, la o altitudine de 4.050 m. Este unul dintre cele mai inalte transporturi pe cablu din lume, unde o calatorie dureaza intre 8 – 10 minute.

Modalitati de plata in Quito

Avand in vedere ca moneda oficiala a Ecuadorului este dolarul american, Quito pune la dispozitia turistilor o gama larga de bancomate, case de schimb valutar, facilitati de transfer de bani, dar si foarte multe banci, majoritatea cu program de functionare de luni – vineri, incepand cu ora 09.00, ora de inchidere variind pentru fiecare banca in parte (de exemplu, Banco del Pichincha ramane deschisa pana la ora 18.00). Toate acestea pot fi gasite pe Bulevardul Amazonias, cu case de schimb valutar deschise chiar si in zilele de sambata pana la ora 12.00. Cele mai recunoscute carti de credit sunt MasterCard, VISA, American Express si Diner’s Club.

Viza turistica in Quito

Cei mai multi turisti care ajung in Quito, au nevoie de viza, ce poate fi procurata chiar de la aeroport sau de la granita Ecuadorului, si dureaza intre 60 – 90 de zile, in functie de scopul vizitei, iar prelungirea valabilitatii vizei se poate face de la biroul pentru migratii situat pe strada Amazonas Nr. 2639. Insa, cetatenii Statelor Unite ce calatoresc spre Quito in interes de afaceri, in scop turistic, sau pentru a invata, nu au nevoie de viza, doar in cazul in care planuiesc sa stea peste 90 de zile. Singurele documente de care au nevoie este un pasaport valabil pentru cel putin 6 luni, biletul de intoarcere si dovada ca acestia se pot intretine singuri in perioada sederii in capitala.

Shopping in Quito

Pentru impatimitii de cumparaturi, in Quito exista foarte multe centre comerciale, printre care si Quicentro, Mall El Jardin, CCI, CC. El Bosque, Megamaxi, Ventura Mall, Centrul Comercial El Recreo, San Luis etc., iar la fiecare colt de strada se gasesc asa-numitele magazine “Mama si Tata”, ce ofera o gama variata de produse. Sunt si foarte multe magazine cu imbracaminte casual cum sunt Benetton, Lacoste, Guess, Fossil, Bohno,Diesel etc., unde preturile sunt relativ mici, spre deosebire de cele din alte orase.

Quito