Informatii utile Alexandria (EG)

Date generale


Moneda: Lira egipteana (EGP)
Limba oficiala: Araba
Fus orar: GMT 02:00

Alexandria (EG) este recunoscuta pentru


istorie
arhitectura
puncte de interes
situri religioase
arheologie
arta

Cand este indicat sa vizitati orasul Alexandria

Alexandria are un climat mediteranean, cu veri umede calde si ierni blande ploioase. Temperaturile medii de vara ajung la 31 ° C. Iernile sunt reci, cu temperaturi minime de 12 ° C, cu ploi ocazionale si, uneori, grindina. Umiditatea este ridicata pe tot parcursul anului.

Temperaturi medii lunare in Alexandria, Egipt

Cel mai bun timp pentru a vizita Alexandria este primavara (martie-iunie) si toamna (septembrie-noiembrie).

Ce sa luati in bagaj

In Alexandria poate fi la fel de cald ca si in restul Egiptului. Pentru seara este bine sa aveti asupra dumneavoastra un pulover sau o geaca. In timpul zilei este bine sa adaugati in bagaj pantaloni scurti si costume de baie. Femeile ar trebui sa evite purtarea de haine ostentative pentru a evita privirile nedorite.

Modalitati de plata in Alexandria

Moneda folosita in Alexandria este Lira Egipteana (EGP), insa pe scara larga este folosit si dolarul american. Pentru a va face o idee in legatura cu banii pe care ii veti cheltui in Alexandria, va vom face cunoscute urmatoarele aspecte: In cazul in care veti servi masa in restaurant, o masa ieftina va poate costa aproximativ 28.75 EG £, o masa pentru doua persoane care include trei feluri de mancare, va poate costa aproximativ 125.60 EG £, o masa la McDonalds sau ceva similar va costa aproximativ 32.15 EG £. Costul unei beri indigene (0,5 litri) este de 6.00 EG £, pe cand o bere importata (0,33 litri sticla) este 15.00 EG £. Un Cappuccino costa 15.63 EG £, Coca-Cola / Pepsi (0,33 litri sticla) costa 2.50 EG £, iar o apa plata (0,33 litri sticla) costa 1.50 EG £.

Transportul in Alexandria

Taxiurile galbene si negre din Alexandria sunt o modalitate buna de a calatori in oras. Taxiurile pot fi oprite in strada sau chemate telefonic. Inca din 1860, Alexandria ofera si transport cu tramvaiul. Exista o varietate de servicii locale de autobuz care s-au imbunatatit in mod semnificativ in ultimii ani, dar ele sunt destul de confuze pentru cei care doar viziteaza orasul. In afara de autobuzele urbane, veti gasi, de asemenea, "mini-autobuzele" de 14 persoane.

Shopping in Alexandria

Intre mall-urile pe care le puteti gasi in Alexandria se numara: Alexandria City Center ce include intre altele un mare hypermarket, cafenele si cinematografe; Miraj Mall, un mic mall ce gazduieste magazine de haine, cateva cafenele si restaurante; Deeb Mall si Roushdy Mall cu cinematografe si food court. Green Plaza, (langa Hotel Hilton) este un mall mare, cu multe magazine, restaurante, cinematografe si un teren pentru jocuri video si bowling.

Viza turistica pentru Alexandria

Viza turistica pentru Egipt, asadar si pentru Alexandria, se poate obtine la aeroport sau la sediul Ambasadei Republicii Arabe Egipt in Romania, costul acesteia fiind de aproximativ 20 USD.