Ghid turistic Aswan

Recomandat pentru: puncte de interes, plimbari in aer liber, arheologie, relaxare, arhitectura, arta, atractii inedite

Despre Aswan

Aswan este un oras situat in partea de sud a Egiptului. Acest oras este mult mai relaxat si mai mic decat Cairo si Luxor. Aswan este cel mai mic dintre cele trei orase turistice majore de pe Nil.

Turistii orasului pot vizita Muzeul Nubian, cel mai mare obelisc antic cunoscut, cimitirul Fatimid si gradina Ferial. De asemenea, acestia pot vizita Insula Elephantine care gazduieste satul Nubian si Muzeul Aswan; Gradinile Botanice Aswan, (pe Insula Kitcheners, la vest de insula Elephantine); si Insula Seheyl.

Cele mai multe hoteluri din Aswan inchiriaza biciclete. Ciclismul este iubit si de localnicii din Aswan. Orasul este un loc minunat pentru o croaziera locala la insulele din apropiere. Doua ore de calatorie va costa intre 25-50 EG £. Puteti face excursii la Abu Simbel, plimbari cu camila si multe alte activitati.

O excursie in Egipt nu poate fi completa fara o plimbare pe un dromader. Asadar, pentru o experienta egipteana de moda veche faceti o astfel de plimbare. Plimbarile cu barcile Felucca sunt barci traditionale cu panze. Acestea va pot asigura excursii in jurul insulei Elephantine, de multe ori oprindu-se la atractii, cum ar fi Gradina Botanica. Croazierele pe Nil sunt o adevarata incantare. Navele de croaziera care calatoresc de la Aswan la Luxor pot gazdui aproximativ 150 de persoane si sunt dotate cu cabine de dormit, restaurante, baruri si punti pe care sa va relaxati si de pe care puteti vedea peisajul fantastis al Nilului.

Festivalurile de Aswan atrag mii de oameni in fiecare an si au jucat un rol major in promovarea orasului ca favorit in randul turistilor. Cele doua festivaluri mai importante sunt:
Miracolul Festivalului de Soare care are loc de doua ori pe an, in februarie, la Abu Simbel. Acum se sarbatoreste Regele Ramses al II-lea si miracolul soarelui. Festivalul este organizat timp de doua zile cu o foarte mare sarbatoare si se termina dimineata devreme cand soarele rasare. Simpozionul International de Sculptura are loc in ianuarie si dureaza pana in februarie. Acesta atrage multi sculptori care concureaza pentru a crea sculpturi in granit.