Informatii utile Aswan

Date generale


Moneda: Lira egipteana (EGP)
Limba oficiala: Araba
Fus orar: GMT 02:00

Aswan este recunoscuta pentru


puncte de interes
plimbari in aer liber
arheologie
relaxare
arhitectura
arta

Cand este indicat sa vizitati orasul Aswan

Lunile octombrie - martie sunt un moment bun pentru vizita Aswan. In aceste luni temperaturile din timpul zilei raman intr-un interval de 15-25 de grade C, cu o usoara scadere pe timp de noapte. Zilele sunt placute si propice pentru vizitarea obiectivelor turistice din zona. Lunile de vara sunt incomod de fierbinti, cu temperaturi medii situandu-se in intervalul 32-38 grade C.

Temperaturi medii lunare in Aswan, Egipt

Ce sa luati in bagaj

Avand in vedere ca iernile nu sunt foarte reci este suficient ca pentru acest anotimp sa adaugati in bagaj o haina din lana (pe langa haine usoare preferabil din bumbac). Pentru toamna si primavara adaugati in bagaj o jacheta usoara pentru a va proteja in serile reci. Daca va decideti sa vizitati orasul vara, ambalati haine din bumbac, dar nu luati cu dumneavoastra haine deasupra genunchiului si nu uitati sa va acoperiti umerii, Aswan fiind un oras conservator. Nu uitati sa adaugati in bagaj un aparat de fotografiat pentru a surprinde faimoasa arhitectura egipteana!

Modalitati de plata in Aswan

Moneda folosita in Aswan este Lira Egipteana (EGP), insa pe scara larga este folosit si dolarul american. Costul turistic zilnic este de aproximativ 166 dolari. Acesta indica suma totala estimata a cheltuielilor de zi cu zi standard, pentru o singura persoana: pranz si cina la un restaurant de trei stele si cazarea pe o noapte la un hotel de trei stele. Aceasta suma se schimba uneori, de-a lungul anului, in functie de sezonul turistic ridicat sau scazut.

Transportul in Aswan

Aswan este suficient de compact pentru a fi vizitat mergand pe jos. Pentru a accesa Philae, High Dam, si obeliscurile, puteti lua un taxi sau o trasura.

Pentru a accesa obiectivele turistice de pe insule puteti apela la o barca cu motor sau la o barca cu panze - feluca.

Shopping in Aswan

Souqs (pietele) din Aswan sunt exotice. Aici veti gasi obiecte de artizanat Nubian de calitate superioara. Toate celelalte produse vor fi mai scumpe decat in Cairo din cauza costurilor de transport la Aswan. Ca suveniruri puteti achizitiona talismane, cosuri, sabii sudaneze, masti africane. Veti avea, de asemenea, posibilitatea de a achizitiona alimente, fructe, legume, praf de henna, tricouri, parfumuri, condimente, halate si multe altele.

Viza turistica pentru Aswan

Viza turistica pentru Egipt, asadar si pentru Aswan, se poate obtine la aeroport sau de la sediul Ambasadei Republicii Arabe Egipt in Romania, costul acesteia fiind de aproximativ 20 $.